Segala yang berkaitan ngan konvo UiTM – 71.

Tadi cek kat dashboard, uikss ramainya yang jenguk blog aku melalui fungsi search dengan keyword seperti pengesahan konvo uitm,  borang pinjaman jubah konvokesyen uitm etc. Aishh dorang ni tak tau ke kat mane nak dapatkan maklumat tu semua?.. okey, kalu tak tau meh aku tolong bagitau. Sila lawat www.konvokesyen.uitm.edu.my. Dan sini aku nak bagi check list utk apa yg perlu buat.

1. Bayar yuran konvo paling lewat 2 minggu sebelum tarikh konvo. Sila cek yuran di http://bursary.uitm.edu.my. Slip bayaran wajib bawa time nak pinjam jubah.

2. Buat pengesahan samada nak hadiri konvo atau tidak. Wat kat sini : http://isisweb52.uitm.edu.my/list/convocation/student_search_form.cfm

3. Jawab soalan kajian pengesahan graduan di sini  : http://graduat.mohe.gov.my. Print slip kajian tu dan bawa masa nak pinjam jubah.

4. Cetak borang pinjaman jubah dan bawa waktu nak pinjam jubah. Borang pinjaman jubah tu ada kat laman pengesahan konvo (tengok no 2).

5. Korang buat semua ni, dah tau ke bila nak kene g pinjam jubah, raptai dan tarikh konvonya?.. Tak tau?.. haa tengok kat sini : http://www.konvokesyen.uitm.edu.my/index.php?option=com_content&task=view&id=4&Itemid=1 (link available utk konvo oct 2009 sahaja)

6. Pastu bila dah tau giliran sidang, kalu uitm takde pos nombor giliran ke ape, kat laman utama konvokesyen tu, klik kat “Giliran Sidang” yg ade pada sebelah kiri. Haa kat situ ade senarai nama semua yang konvo dipecahkan ikut kelas gred masing2..

p/s: sedihnya terpisah jauh ngan cat, henry, idah etc time konvo nanti. Sedangkan kalu ikut turutan nama, mereka semua akan duk dekat2 je ngan beta :(

About these ads

11 responses

  1. azmahani

    saya tak dapat masuk pun untuk pengesahan pengenalan diri untuk konvo…kenapa semua buat kut online…susah lah…merumitkan ada la…saya student epjj dungun no kad matrik 2002127450…ic no 800302075354….

    tolong ambil perhatian

    March 12, 2010 at 15:18

    • Okesh

      ada kuar apa2 error ke waktu masukkan no pelajar n ic?. Apapun semak kat http://konvokesyen.uitm.edu.my/ la sebab ni post saya utk konvo tahun lepas. Mungkin ada link yg sy post kat sini dah berubah

      March 12, 2010 at 23:19

  2. Okesh

    Saya dah try check, tiada masalah ngan ic n id awak dan pengesahan kehadiran tu boleh dilakukan selepas 20 April 2010.

    March 12, 2010 at 23:28

  3. kamal

    salam..

    hari nie hari terakhir pengesahan maklumat pelajar.
    Tapi dari semalam page yang sama tak dapat dibuka.
    kenapa yer?

    March 31, 2010 at 20:51

    • Okesh

      hurm saya try dapat je.. ada kuar ape2 error tak?.. masalah sebelum login atau lepas login?

      April 2, 2010 at 19:48

  4. fifi

    salam… yuran konvo memang last sebelum 2 minggu sebelum konvo ek??

    April 2, 2010 at 16:42

    • Okesh

      wsalam…yup, tu masa sy konvo tahun lepas la.. pihak pengurusan cakap camtu. better bayar paling lewat pun 2 minggu sblum konvo utk mengelakkan masalah pengurusan

      April 2, 2010 at 19:46

  5. ieffa

    nape xley wat pengesahan kehadiran eyk..da klik byk kali tp die kuar pengesahan kehadiran dibuka mulai 1 mac 2010

    May 3, 2010 at 15:01

    • Okesh

      klik kat mana tu?.. dapat login tak? td sy try login guna kawan sy punye id and ic, ok je.. takde apa2 masalah ngan sistem. kalu error gak, better awak cek ngan pihak pengurusan

      May 3, 2010 at 20:34

  6. Syifa

    salam..
    sy pn akn convo dis may..
    hehehe..
    tp sdey la jauh ngn mmber2..
    ieffa pnye gliran num bpe?

    May 4, 2010 at 21:33

    • Okesh

      waa congrats utk yg konvo nanti ^_^. berhati2 masa naik stage. jangan ada adengan pelik2 berlaku huhuu

      May 4, 2010 at 21:51

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.