.:1st day kat stadium putra bukit jalil:.

Posted: December 19, 2008 in AUG

17dec08 start latihan utk persembahan penutup AUG kat stadium putra bukit jalil. Malangnya apabila sampai kat sane, camni la keadaan dlm stadium tertutup tersebut.

Pihak stadium sedang menggunakan ruang utama utk kerja2 pasang lampu n alat2 yg lain menyebabkan kami x dpt wat latihan pada hari tu. So akibat kepuasan tahap gaban, ak+aina+ct pi la round2 kat booth2 yg ada sekitar stadium. Kedai pertama yg kitorang g ialah kedai yg jual barangan AUG sbb sebelum ni dh plan nak beli beberapa barang kat situ. Sangat2 bengang ngan pekedai tersebut. Takdela byk sgt barang yg ak beli, tp banyak ler jugak. So ak minta la diskaun. Then dia kira2, total lepas diskaun rm16.50. Ak minta kurang lagi smpai rm15 tp dia xnak bg sbb katanya dh byk diskaun. Harga asal area rm20. Ak yg time tu mmg dah tak pikir panjang terus le bayar rm16.50. Lepas jalan2 kat kedai2 sekitar yg lain, tetiba rasa nak kira semula harga brg2 yg ku beli tu. Hangin giler bila dpt tau yg harga sebenar brg ak beli ialah rm16.50 tanpa diskaun. Kureng asam betul la pekedai tu. Ak tak tau la dia nak tipu atau mmg dia silap kira. Ak pun malas la nak pi balik kecoh2 kat pekedai tu..So biar je la. Moral of the story, lain kali kira awal2 sebelum pekedai kira. Biasanya sokmo wat camtu, cuma hari tu je tak terpikir nak kira.

Sbb tak dpt nak berlatih kat stadium putra tu, so dapat la balik awal, kul 6ptg.
Pakcik2 bas yg tgh menikmati kelazatan aiskrim yg telah dibelanja oleh salah sorang dari mereka..
Ak perhati je la ngan terliurnya dari dlm bas tu…

Malamnya sambung latihan kat padang UiTM. Nak x nak kene wat jugak latihan sbb hari penutup pun tinggal bape hari lagi. Nanti jgn lupa tgk tv1 21dec08 ye.. Tp tak sure kul bape majlis penutup tu. Kali ni xde bunga api daa..hehe sbb ia wat dlm stadium tertutup + waktu petang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s