Kenangan 2008

Posted: January 1, 2009 in mY sImpLe LiFe

Sedar tak sedar, dh masuk 1st January 2009. Memang sekejap je tahun 2008 berlalu. Ak rasa tahun 2008 meninggalkan banyak kenangan manis dan kenangan pahit tu ada la jugak. Antara kenangan yg paling best ialah Disember 2008, dimana ak terlibat sebagai sukarelawan persembahan utk Sukan Universiti Asean. Time tu dpt banyak pengalaman dan rakan baru. Di bulan Disember jugak, ahli keluarga ak bertambah sorang lagi apabila kak ihah selamat melahirkan baby girl on 6th Disember. Haa dlm bulan disember juga result exam kuar. Dan result kali ni amat menggembirakanku. Alhamdulillah, akhirnya Allah makbulkan jugak doa utk dpt anugerah dekan. Dan lepas ni ada 1 lagi sem utk ak pertahankan cgpa.
Hurm tu psal yg best. Kalu ada yg best, mesti ada yg tak best. Kenangan yg tak best antara yg ak ingat ialah peristiwa 19 April 2008..Haha tu peristiwa antara ak n dia..Haa sape dia tu?.. Owh dia tu merupakan alien dari pluto. Bila pikir2 balik, cm ada hikmah tersendiri dair peristiwa tu. Apapun ak still xleh dgr satu lagu tu. Kalu dgr lagu tu, mesti teringat kat peristiwa April ni. Macam peristiwa sonata time skolah dulu je. Pastu peristiwa yg tak best lagi berlaku bulan Julai 2008. Bulan ni, masuk sem 5. Masa mula2 tu ak mmg x suka sbb terpaksa berpisah ngan housemate lama (aina+fika+miza+ct+alin+niken+adha). Tp lepas dlm 3,4 minggu tu, dpt gak la biasakan diri dgn housemate baru. Dan peristiwa ni jugak membuatkan ak lebih kenal ngan junior2 ku..huhu walaupun umur mereka lebih kurang same dan ada yg lebih tua dari ak. Pastu satu lagi peristiwa tak best ialah bulan Disember ni jugak dimana ak terpaksa reject someone yg propose me to be his special. Waa ak blum bersedia utk ada ape2 hubungan ngan lelaki kecuali KAWAN. Sorry ye, bukan nak mengecewakan tp ak rase amat serabut kalu ada hubungan istimewa time ngah belajar ni. Byk benda lagi kene pikir cam family, pelajaran, anime n so on. Ak harap, dia dpt menerima jawapan tu ngan hati yg terbuka..hurm apa lagi peristiwa yg berlaku dlm tahun 2008 erk?.. Ak pun daa lupa. Haa satu lagi peristiwa yg agak kelakar tp tak ingat berlaku bila..Area bulan oktober 2008 kot. Cmni, dlm tahun 2007 ak ada kenal ngan seseorang melalui forum. Pastu kawan n chat cm biasela.. Tetiba tahun ni dpt tau yg kami ni bersaudara. Haha tu pun sbb dia tgk pic ak dlm family tree. Sedangkan kecik2 dulu pernah gak jumpa time raya tp x perasan kot. Kelakar betul. Dunia ni mmg kecik je.. pusing2 jumpa org yg same gak..huhu. Apepun sayonara 2008. Moga tahun 2009 lebih byk berlaku perkara2 yg baik🙂 .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s