Azam tahun baru…perlu ke???

Posted: January 2, 2009 in mY sImpLe LiFe

Bila masuk je tahun baru, mesti ramai yg membicarakan pasal azam tahun baru. Kecik2 dulu ak pun antara org yg sibuk wat list azam tahun baru ni. Bila usia dh makin meningkat ni, ak terpikir kenapa tiap kali masuk tahun baru, mesti org tanya pasal azam. Bagi ak, tak semestinya azam tu disetkan pd tahun baru. Selagi azam lama tak tercapai, ak xkan wat senarai panjang2 utk azam baru. Kene fikirkan cara utk bagi azam lama tercapai dulu, dan apabila ak dh dapat mencapai azam lama tu, maka automatik akan set utk azam baru lak. Means azam ak akan diset bukan pada tahun baru, tp hanya selepas azam lama tercapai. Azam sebelum ni utk dpt anugerah dekan, alhamdulillah dh tercapai (walaupun hanya sekali seumur hidup). Dan utk seterusnya ak kene kekalkan cgpa 3.30 ke atas utk dpt bintang masa grad nanti. Ni azam masa blaja. Azam lepas blaja pun dah ade..Dah disetkan sejak beberapa tahun lepas.  Bak kate mat saleh, “if u fail to plan, u plan to fail”. Azam masa blaja dan lepas blaja dh ada…tp utk kawin lom ade lagi.. Sesape nk tolong wat azam utk kawin ni?..hahahah six thousand miles away la kalu nak pikir pasal tu..

//anak jiran ak pun nama azam. Tapi langsung xde kaitan ngan azam aku :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s