– Misi mencari blazer –

Posted: March 1, 2009 in mY sImpLe LiFe

Ari jumaat yang lepas, kuar g PKNS. Tujuan utama untuk gi kemaskini akaun tabung haji je. Tapi rugila kalu kuar g PKNS semata2 nak g bank je. Dahle dari kolej nak ke sana tu agak memakan masa yang lama (especially kalu naik bas rapid). So tetiba datang idea nak survey harga blazer. huhu penting tul blazer ni, especially time nak present projek system tu nanti. Pastu lepas habis blaja nanti, of coz la nak attend interview kan. In a nutshell, blazer ni memang penting. Round2 kedai kat PKNS tu, akhirnya jumpa gak satu kedai yg memang amik tempahan untuk blazer. Dalam otak dah plan awal2, kalu tokey tu cakap harga below rm300, memang nak order la satu. Tapi lepas tanya, dengan penuh keyakinan tokey tu jawab “RM480”. Sambil sengih-sengih kentang, aku cakap “owh thanks” pastu kuar terus dari kedai tu..aisheyman mahalnya.

Teringat plak kisah blazer aku time jadik pengawas skolah dulu. Rasa menyesal sangat2 sebab pi jual blazer tu kat junior. Masa skolah dulu, ada la beli blazer. Wajib beli. Harganya RM250 sepasang. Termasuk kain skali. Yang bestnya sebab blazer tu memang dijahit ikut ukuran badan aku. Memang tukang jahit tu ukur betul2. Pastu kain plak memang jenis yang high Q jugak la.. Tu la sape suh jual..padan muka aku..😦

Okey berbalik pada kisah asal, lepas kuar dari kedai tu maka aku singgah lagi satu kedai. Tapi kedai yang ni tak amik tempahan…Ia jual pakaian yang dah siap dijahit. Ada jugak la jual blazer kat situ.. Saje belek2 nak tengok, tapi tetiba cam tertarik hati nak beli. Harga??? haha juz RM29.00. Tau2 je la camne qualiti kainnya dengan harga camtu. Tapi kalu nak pakai untuk sementara waktu bleh la kot… Pekedai tu cadangkan aku amik saiz 34. Bila try, tak muat la plak.. hahaha ni la kali pertama dalam seumur hidup, aku try pakaian tapi tak muat..Betul2 fit ngan badan.. Ah taknak ler..Tak selesa nak pakai benda ketat2 nih. Menyiksakan organ dan tisu badan aku je..So tukar amik saiz 36.

Sebelum g kat cashier tu, pikir dulu nak beli ke tak. Pikir2, kat umah ada satu lagi blazer skolah. Blazer time jadik pengawas pustaka skolah rendah dulu.. Haha saiz mestila muat lagi..(nampak sangat yg aku ni tak membesar). Tapi kaler hijau gelap la plak. Tak bleh..tak bleh.. Hurm blazer abah pun banyak. Saiz?.. eii confirm la tak muat. Nanti cam pakai baju hujan plak. Last2 letak je blazer tu kat meja cashier n hulur duit. Takyah pikir lama2.. Nanti perlu jugak benda tu. Fuh terbang rm29.00…

Comments
  1. afdsmkad says:

    x tnjui p kat akoo blazer tuh…hurmmm…cpt2 tnjuk

  2. Jieha says:

    ye..ye.. lepas ni bole pinjam.😀

  3. Okesh says:

    hehe boleh2.. tapi kalu kak pakai, mesti longgar n labuh sket :p

  4. fathin says:

    fafa..ak beli blazer kt care4 je..harga leby2 kurang ko sbb nk pkai tuk praktikal nie..hahah..

  5. ms nani says:

    tumpang tanya, kedai mana saudari beli blazer ni ea…kat pkns level bape…berminat gak nak beli….

    • Okesh says:

      kat pkns tingkat 2. kalu tak silap nama kedai tu peace collection.. yang bertentangan ngan kedai gedung harian tu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s