-::Short story : Kisah pendrive beta::-

Posted: March 5, 2009 in GeeKz

Pelik betul la.. Sejak akhir2 ni, kalu guna internet kolej time malam, bila cucuk pendrive mesti laptop tak detect. Lepas cucuk pendrive tu, kuar je icon utk remove tapi kalu tengok kat my computer, takde muncul plak icon drive tu. Ada sapa2 yang tau tak camne nak access folder dalam pendrive guna command prompt?.. (eh bleh ke?). Ataupun guna simple coding vb @ C++ ke.. Cucuk la pendrive sape2 pun, memang tak kuar icon kat my computer tu.. Iskk pening beta memikirkannya.

Comments
  1. wanie says:

    petua dia, try cucuk pdrive tu..lepas tu log off (jgn cabut pdrive td tu)..jgn turn off tau..huhu..lepas log off..try log in balik..biasanya benda tu dia akn detect lepas wat sume2 td tu..laptop sbnrnya detect pdrive tu cume ada error je ms dia nk kuar icon benda tu..kalo cek kat bhgn ape ntah, ade dia tulis auto detect error bla3…dok igt starang doh ayat dia..hahaha…try ah..kalo dok jadi,kabo smula.. :p

  2. Okesh says:

    hehe menjadila cara tu wanie…
    mekasih banyak2😀

  3. wenk says:

    pndainye dier

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s