~Macam-macam cerita laa~

Posted: March 21, 2009 in mY sImpLe LiFe

1. Sekarang makin sibuk dan kurang berkesempatan nak update blog ni. Ada cerita yang nak ditulis tapi tak dapat2 nak tulis antaranya kisah reunion dengan roomate matrik 3 minggu yang lepas. Hurm nampaknya kisah tu bersemadi kat friendscartoonblog fathi je la…

2. Bila teringat pasal reunion tu, automatik akan teringat pasal tako yaki yang eida belanja..Hari tu tengok citer one piece ngan conan, ada adengan makan tako tu.. Terliur la plak..Sangat sedap tako tu especially perisa octopus.

3. Minggu lepas dapat assignment baru untuk subjek security. Yang peliknya, bleh plak beriya2 en ju cakap dia dah bagi assignment tu dulu sedangkan dia tak pernah sebut apa2 pun pasal assignment tu.. Aiyooo keje baru maa.. Lagi bertambah kebizian dan kepeningan beta.

bus_cartoon 4. Hari selasa petang last week tetiba en ju batalkan kelas ganti. Haa lepas tu laju je pi packing baju  balik umah kak ihah di nilai. Bebudak umah pun terkejut tetiba je orang hilang. Saje balik nak lepas tension. 2,3 minngu kebelakangan ni agak tension dan kadang2 rasa cam dah takde semangat nak wat keje. So balik umah g refill spirit. Lagi best sebab abah ngan ma pun datang umah kak hah.


5. Malam tu, ma tunjuk kain yang dibelinya untuk wat baju. Aishh baju ape lak ni?. Rasanya kain baju raya dah ada. Pastu ma cakap tu kain untuk wat baju konvo. Waaa terkejut giler. Nampaknya sangat bersemangat ma nak tengok orang konvo🙂.

6. Hari ni laptop berwajah baru sebab dah kena format semalam. Ni kali kedua format dalam masa 3 tahun. Kali pertama format tahun 2007, sebab tukar hard disk baru dan nak pecah2 kan partition. (Guna partition magic tapo tak jadi2..asyik hilang je partition hd. Last2 format gak le).

7. Format laptop semalam pasal takleh nak masuk localhost. Cam sengal je kan?..format semata2 benda kecik camtu. Nak sambung wat projek SA, pastu bila online wamp server tetiba kuar error. Bila nak masuk localhost, aikk tetiba cartoon-laptopkuar box user name ngan password. Pelik betul sebab tak pernah setup password apa2 pun kat localhost tu. Dah try masukkan pelbagai jenis username n password tapi tetap takleh nak masuk localhost. Then try uninstall wamp. Segala jenis file yang berkaitan dibuang. 2,3 kali buat install dan uninstall tapi hasilnya tetap sama. Pastu try guna xampp plak. hurmm same je hasilnya. Last2 format je la laptop ni.

8. Lepas format laptop, tetiba rasa geram+tension+cam nak g tembak orang je. Beberapa cd software & cd yg penting takde . Eiii geram betul. Ada budak pinjam tapi tak reti2 nak antar. Rasenya dah sebulan lebih mereka pinjam cd2 tu. Nasib baik kak miza+idah ada cd yg diperlukan tu. Thanks ye kak miza+idah coz bagi pinjam jap smalam.

9. Nak wish hepy belated besday untuk poksu (18 mac), yang ke 23. Moga cepat2 kawen ngan moksu @ cik tipah @ jue. hahahah. Juga nak ucap tahniah kat slaughter (putera.com) sebab dah jadi ayah da smalam. Nanti mms la pic baby girl tu.. And hepi besday to batista @ the zul untuk besday ke 22 pada hari ni, 21 mac 09.

10. Sebenarnya skrang ni duk mencari2 idea dan info baru yang nak ditulis kat blog caspermind tu. Hurmm rupanya bukan senang nak tulis sesuatu yang berinformasi. Tapi kalu nak tulis benda yang mengarut2 cam dalam blog ni, banyak le plak idea datang. So sesiapa yang ada info atau apa2 maklumat yang baru/best pasla komputer, bgtau la yerp.. Okeyla nak sambung wat keje.. cau cin cau

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s