Keluhan tengah malam

Posted: April 2, 2009 in mOdE tEnSioN, mY sImpLe LiFe

1. Sekarang dah 2 april. Tinggal 19 hari lagi untuk final exam. Seperti sem2 yang lepas, dalam 2 minggu ni banyak assignment yang nak kena antar & present. Jadual final kali ni sangat tak best. 2 killer paper pada 2 hari yang berturutan.

2. Dalam waktu yg tengah sibuk ni jugakla fakulti nak wat macam2 aktiviti. Hujung minggu yang lalu, selama 4 hari pi bercamping kat lembah pangsun. Selama 4 hari jugakla tak nyenyak tido. Bukan sbb kene tido dlm khemah, tapi sebab terkenangkan assignment2 yang bergunung-ganang ditinggalkan di puncak. Dan stat dari minggu ni, kursus J2EE akan bermula. Jumaat hingga ahad dari 9 pagi-5 ptg..aiyooo kenapa la tak stat dari awal sem???

3. Tadi jumpa en aso. Dia komplen pasal progress report. Sepanjang 3 bulan ni, kumpulan kami hanya sekali je jumpa dia tunjuk prototype system. Lepas tu tak jumpa2 da. Dahla 100% markah diambil dari projek.. En aso jugak ade ckp yg puan syima dh  bagi lampu hijau utk men’fail’kan bebudak yg layak utk ‘fail’…huwwaaaaa tidakkkk!!!!!.

4. Sekarang ngah pening ngan system. Coding ngan data dah okey, tp masalah ngan design. Aku ni bukanla seorang yg pandai bab design ni.And i’m not a system designer & system analyst. Tp yg analysis element utk system tu, akhirnya jadi tugas aku. Kenapa?.. Utk design mujur cat sudi bantu. Tak perlu cakap ape2, dia dah tawarkan diri untuk wat.

5. Tadi terbelek buku dreamweaver adha. Tetiba jumpa cara yang sangat mudah utk link dari form ke database. Juz main klik2 je button kat control panel tu. Tapi apekan daya, dah separuh jalan da aku wat benda tu guna coding. Kalu nak explore, segala2nya kene setting dari awal..

6. Esok ade kelas e-elearning, walaupun segala course work utk subjek tu dah selesai..Pelik betul ngan kak yat tu.

7. Email pengesahan utk amik kursus 3p (program pentauliahan professional) akhirnya dah sampai. Terus accept. Alhamdulillah dapat 1st choice, iaitu utk certificate adobe. Cat, unie ngan shend pun dapat adobe gak.

7. Haa letih betul otak ni berpikir. Lagi letih bila terkenangkan assignment yg bertapa dalam laptop ni …

.:: Senyum di waktu susah tanda ketabahan~Senyuman itu tanda keimanan ::.

Comments
  1. THE ZUL says:

    ketat giler jadual…!!
    kalau aku kat tempat ko sure koma 20 hari or pengsan 30 minit on the spot!

    x_X

  2. fathin says:

    fafa..smoga berjaya!!!ak tabikla kt ko..rajin ko xpnh putus2..bgs2..contohila fafa~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s