New Life .. Is that gonna happen to me?

Posted: June 26, 2009 in mY sImpLe LiFe

Sebelum ni, bangun pagi2 jam 8.30 pagi. Kelas pukul 9pg, pukul 8.30 baru bangun mandi+iron baju+makan minum sket then kul 8.50 baru turun ke kelas.

Lepas ni, office hour of coz la stat pukul 8.00pg, so rasanya lepas subuh sah2 takleh nak sambung tido semula. Pastu pergi keje mungkin naik bas (semestinya rapid la – tp harap2 tempat tinggal dekat je ngan pejabat, at least bleh pergi jalan kaki). Kalu naik bas, rasanya kul 7 dah kene kuar umah. Waaa awalnya kuar, cam gaya nak pergi joging je.
————————————————————
Sebelum ni, waktu tengahari boleh balik tido jap kat kolej. Lebih2 lagi kalu kelas yg habis pukul 11 pg tu, dan kelas petang biasanya start pukul 2 ptg. Waktu tengahari, sambil makan2 bleh tengok naruto + one piece.

Lepas ni, waktu rehat biasanya sejam je. Pukul 1ptg – 2ptg. Nak makan (kena g kedai + beratur beli makanan+makan+beratur nak bayar = tengok jam dah pukul 1.50ptg). Pastu nak solat lagi dan sambung bertapa dengan coding. Aishh tension betul (ahahaa blum start kerja dah rasa aura tension)
————————————————————
Sebelum ni waktu belajar biasanya kelas habis pukul 5 petang. Kalu rajin, petang tu area kul 5.45 g joging ngan cat (bukan joging pun, jalan2 kat taman permainan je). Pastu kul 7ptg baru balik, singgah jap g beli makan malam. Waktu malam bleh tengok anime @ online @ wat assignment.

Lepas ni, balik kerja pukul 5. Tunggu bas + termenung dalam bas + sampai umah = mesti sampai umah lewat kan?. Pastu kalu lapar kena pi kedai lak. Kalu umah jauh dari kedai, kena tunggu bas lagi. Sampai umah tak tau kul bape, mesti dah penat dan rasa nak tido je..
————————————————————
Sebelum ni, housemate kat puncak seme bez2. Sempoi lak tu. Walaupun dalam umah tu aku sorang je kos lain, tapi kami still belajar under same faculty. So bolehla wat perbincangan untuk beberapa subjek yang ada kaitan.

Lepas ni housemate tak tau sape dan kerja apa. Kemungkinan untuk dapat housemate yang sama jawatan kerja 1% je kot. Perangai pun xtau camne. Harap2 semuanya okey sebab setakat ni, dari sekolah + plkn + matrik + uitm semua roomate @ housemate bez2 dan satu kepala.
————————————————————
YANG PALING TAK BEST :

Sebelum ni awal sem je, jadi kaya sebab dapat duit dari ptptn. Lepas ni akhir bulan je jadi miskin sebab nak kena bayar hutang ptptn+bil umah dsb.

Sebelum ni hari raya orang lain bagi duit kat aku, lepas ni aku plak yang kena bagi duit kat orang lain……

Comments
  1. afdsmkad says:

    dulu = xsampai ati nk mintak wit raye..
    skung = asal raye mesti ingt kat iffa nk wit raye

    dulu = x sampai ati nk mintak banje
    skung = asal iffa dapat gaji kn banje org

    dulu = leh tolong tapOwkan makanan kat iffa
    skung = sile beli sndrik..tk pon tnjuk kepakaran memasak

    dulu = leh same2 lumba bangun lambat
    skung = uish…kol 6.30 da bangun…

    dulu =asal subject system mesti seBok cri iffa
    skung =mesti xde org nk cri iffa da

    dulu = awl2 sem penat nk pindh masuk brg lam umah..leh tlong2..
    skung =huhuhu..sile angkat sendiri..

    dulu = leh sallau dgr iffa gelak2 tgk cartOon
    skunG = xde msenye cik iffa nk tgk cartOoN

    dulu = iffa kawan or
    skung = iffa still kawan org

  2. iFFa says:

    hehe kreatif betul aina ni…gelak sorang2 baca komen tu.
    p/s: sabtu dan ahad masih ada utk tgk kartun :p

  3. afdsmkad says:

    perghh..taley tnggl kartun..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s