Kerja oh Kerja

Posted: July 3, 2009 in hAri hArI kErJa
Hari pertama bekerja
——————–
Hari pertama bos terangkan overview pasal sistem JPAM (jabatan pertahanan awam malaysia). Pastu wat local connection ngan laptop (lebih selesa guna laptop sendiri walaupun kat sana ade pc) dan tengok la rupa sistem tu camne. Hari ni takde wat keje sangat, bos bagi beberapa buah buku php suruh baca. huhu sepanjang hari ngandap buku je. Mujur ade internet, sempat gak jenguk facebook :p. Pastu tengok coding sistem jpam tu. MasyaAllah, mwalaupun guna php gak tapi struktur coding memang lain dari apa yang aku blaja selama ni. Aiyooo camne la nanti ak nak maintance system tu. Tengahari makan free, bos blanje seme org heheh (padahal ade 3 org je kat ofis tu)..
Hari kedua bekerja
—————–
Hari ni agak penat, tapi best. Kena wat test skrip untuk sistem mpob (malaysian palm oil ….) ade la dalam 200 lebih skrip yang kena test. Dah syok2 ngah wat tetiba internet wat hal plak. Ada la dalam 1 jam kerja tergendala. Yelah, sebab sistem yang nak kena test tu kat internet. Pastu skali lagi bos blanje makan. Tapi disebabkan dah petang (area kul 4) so makan roti bakar je la.. Balik kerja, nak tunggu bas tetiba nampak crowded semacam je kat area tu. Rupa2nya ada pasar malam. Hehe ape lagi kaki pun melangkah laju ke sana

Hari Pertama

Hari pertama bos bagi overview pasal sistem JPAM (jabatan pertahanan awam malaysia). Pastu wat local connection ngan laptop (lebih selesa guna laptop sendiri walaupun kat sana ade pc) dan tengok la rupa sistem tu camne. Hari pertama ni takde wat keje sangat, bos bagi beberapa buah buku php suruh baca. huhu sepanjang hari ngandap buku je. Mujur ade internet, sempat gak jenguk facebook :p. Pastu tengok coding sistem jpam tu. MasyaAllah, walaupun guna php gak tapi struktur coding memang lain dari apa yang aku blaja selama ni. Aiyooo camne la nanti ak nak maintance system tu. Tengahari makan free, bos blanje seme org heheh (padahal ade 3 org je kat ofis tu)..

—————–

Hari Kedua

Hari ni agak penat, tapi best. Kena wat test skrip untuk sistem mpob (malaysian palm oil board) ade la dalam 200 lebih skrip yang kena test. Dah syok2 ngah wat tetiba internet wat hal plak. Ada la dalam 1 jam kerja tergendala. Yelah, sebab sistem yang nak kena test tu kat internet. Pastu skali lagi bos blanje makan. Tapi disebabkan dah petang (area kul 4) so makan roti bakar je la.. Balik kerja, nak tunggu bas tetiba nampak crowded semacam je kat area tu. Rupa2nya ada pasar malam. Hehe ape lagi kaki pun melangkah laju ke sana… Banyak betul baju n sluar bundle yang murah2 area rm5. Kain memang bagus~ Hehe takkan la tengok saje kan, duit pun melayang la jugak.

———————

Hari Ketiga

Skrang bos dan staff pi solat jumaat. Sempat la aku layan blog ni jap. Hari ni kena baiki error kat coding untuk fungsi search. Dari pagi tadi aku cari tapi tak jumpa2. Dah puas edit segala macam coding da.. Memang susah nak mampus. Lain sangat dengan apa yang duk blaja selama ni. Sistem yang kena fix ni memang guna OOP @ Object-oriented programming, benda yang paling tak suka waktu blaja dulu.. huhu apeda nasibku ini… Mujur esok weekend. So petang ni nak balik umah kak hah~ yeay balik …

Comments
  1. missfath says:

    eheh..mkcik fafa!!jgn tensi2…try stiap hr br ngn snyuman..waa…msti ko epy spnjg hr..ececeh…ahaks…ko tau fa,hrni rumet aku br cte psl pangai buruk inche “I___S” 2..hampeh nye org!hukhuk

  2. afdsmkad says:

    hehehee…iffa kan ske coding2..
    tunjukkan kepakaran lam coding mengcoding..
    iffa kan dapat a programming..
    nk keje jugak..uwaaaaaaa…

    kalo free2..sile masuk blog org..n amek awrd kat ctu..name cik iffa de tersenarai utk menerima award..:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s