Menuju puncak ….

Posted: July 15, 2009 in mE & FriEndS

Hari ni 15hb, genap setengah bulan bekerja kat sini. Kalu kengkawan tanya keje kat mana, biasanya aku jawab kat “Wangsa Maju”.  Keadaan sebenarnya, tempat tinggal kat Wangsa Maju, tapi ofis kat Setapak. Kerja?..Ada hari rasa best giler, ada hari yang rasa boring tahap gaban. Kawan2?.. kat sini ada 4 orang budak praktikal dari KUIS & UTHM. So far okeyla. Dorang ni seme satu kepala je…hehe sebaya je, so perangai pun same. Bila bos takda siap bleh main kejar2 dalam ofis😀

Minggu ni plan nak balik umah kak ihah. Tapi kak ihah plak plan nak banlik ganung. So tukar plan, mesej ren smalam:
>>”ko free x weekend ni?”

“nape fa?..ada plan ape2 ke?”
>> “jom pi jumpa owen kat bukit jalil hari sabtu.. hehehe. Jom pi puncak, rindu giler kat kolej.”

“owh bez gak tu. Tapi orang keje la ari sabtu smpai kul 1″..
>>”kalu camtu kita g petang la..Tumpang tido umah bety”

“okey set. Apa2 hal inform smula yup”

Hehe nasib baik ren menyewa kat setiawangsa. Dekat ngan stesen lrt plak tu. So time weekend bleh la lepak2 ngan beliau. Yela, umah aku pun dekat ngan stesen lrt gak. Naik lrt, tak sempat nak duk da sampai sane.

Harap2 jadila plan g puncak ni. Bosan giler time weekend. Termenung je depan tv. Nasib baik ade gak movie2 bez dalam laptop (walaupun dah tengok berulang kali). huhu nyesal plak pi tinggal cd2 anime kat Ganung. Takpe, ni kak ihah balik bleh minta dia bawakan. Lepas ni aku akan habiskan weekend ngan koleksi anime yg tak habis tengok lagi..

Haa aina, kan betul orang bgtau dulu. Walaupun dah kerja tp anime tetap di hati. ahahahaa….

p/s: Nape aku tulih blog time waktu pejabat?.. Ala sebab bos takde. Kami ber4 ngah bosan giler. Wat sistem tak jadi2.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s