[a small world]

Posted: September 9, 2009 in mY hEpi FaMiLy

Wahhh tak caya..Sungguh tak percaya. Pusing-pusing, putar2, belit2, rupa2nya beliau tu sedara mara kita gak.. huhu walaupun bau2 bacang je tapi darah nenek moyang yg sama mengalir dalam darah kami.. Tadi ngah boring2, aku saje je explore carta alir keluarga kat applikasi Geni dari Facebook tu. Tetiba…..teettttttt…..

Okey, kalu tahun lepas aku terkejut bila tau encik zul, rakan forum putera.com tu as my second cousin, kali ni my senior plak dah jadi 3rd cousin. Bebudak kos IS especially batch 2006-2009 khasnya IS221 mesti kenal ngan senior merangkap MPP IS yg dipanggil “abg andi” kan?..http://emo.huhiho.com hahaha tadi tengok family tree kat Geni.com, rupa2nya dia tu sedara2 aku gak.. Kelakar betul le. Kalu pkcik zul tu sedara melalui grandma, abg andi plak sedara ikut granpa😀

sedare

Kami berkongsi great-great-great-grandfather yang sama iaitu allahyarham Hj Yusuf (Dato’ Mata2 Tua)..aisk pelik benor gelarannya…

Huhu nasibla kaum kerabat aku ni suka benor ngan carta alir keluarga.. Tak sia2 generasi terdahulu duk kumpul maklumat tentang salasilah keluarga..  Nampaknya lepas ni aku kena rajinkan diri untuk kumpul data utk next generation supaya kaum kerabat Dato’ Seri Nara Wangsa tak kan pupus di dunia.. (cam pelik je ayat last ni???)

Bila lapang sket nanti, kene explore lagi salasilah keluarga yang mengandungi 680 family members, 740 blood relatives dan 22 ancestors~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s