Selamat Hari Raya ~

Posted: September 20, 2009 in mY sImpLe LiFe

Hari ni hari raya… Bangun pagi,henset dah dipenuhi ngan msg2 ucapan raya dari kawan2 yg masih ingat kat aku ni😀. Thanks buddies

Duit raya
Agenda hari raya pertama cam biasa la, pergi ke umah tok kat bukit besar. Kat sana, ak menerima satu ancaman keras dari salah sorang mak sdare. Sambil bagi duit raye beliau berkata “ning duit raye last..tahun depang dop dapat doh yer”.http://emo.huhiho.com oOh sungguh menusuk kalbu ayat tersebut. Hehe nasibler, dah keje kan so secara automatiknya org dah tak bagi duit raya. Aku pun dah tak mengharap duit raya tu sebab ni giliran aku plak utk bagi pada yg berkenaan. Sebab tahun ni budget tak cukup sangat, so hanya orang2 tertentu jer yang aku bleh bagi duit raya.

Kuih raya / makanan di hari raya
Aku sumbat je ape2 jenis makanan yg dihidangkan. Ada rumah2 tertentu yg dah ditarget benda utk dimakan hehehe.. Antaranya sate, dan snek ubi kentang..(betul ke namanya?..ala kerepek yg panjang2 tu..). Sebelum sampai ke umah tersebut, adik dah sound awal2 “kat umoh xxxx nanti mesti kak ifa nok makan benda tu”.. Hari raya lazimnya akan ade jiran2 yg bagi nasi cam nasi dagang, nasi minyak etc. Tapi bagi aku, hari raya merupakan hari yg paling xde mood nak makan nasi. Ntahler, lebih teruja nak makan kuih raya~

Macam banyak benda nak citer tp disebabkan mood raya masih menguasai jiwa, maka takdop idea nak menyusung ayat. Yeay esok ayah chik wat umah terbuka.http://emo.huhiho.com Kompen makanan best2. huhu bibik indon tu memang pandai masak best2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s