Segala yang berkaitan ngan konvo UiTM – 71.

Posted: October 10, 2009 in mE & mY eDu
Tags: , ,

Tadi cek kat dashboard, uikss ramainya yang jenguk blog aku melalui fungsi search dengan keyword seperti pengesahan konvo uitm,  borang pinjaman jubah konvokesyen uitm etc. Aishh dorang ni tak tau ke kat mane nak dapatkan maklumat tu semua?.. okey, kalu tak tau meh aku tolong bagitau. Sila lawat www.konvokesyen.uitm.edu.my. Dan sini aku nak bagi check list utk apa yg perlu buat.

1. Bayar yuran konvo paling lewat 2 minggu sebelum tarikh konvo. Sila cek yuran di http://bursary.uitm.edu.my. Slip bayaran wajib bawa time nak pinjam jubah.

2. Buat pengesahan samada nak hadiri konvo atau tidak. Wat kat sini : http://isisweb52.uitm.edu.my/list/convocation/student_search_form.cfm

3. Jawab soalan kajian pengesahan graduan di sini  : http://graduat.mohe.gov.my. Print slip kajian tu dan bawa masa nak pinjam jubah.

4. Cetak borang pinjaman jubah dan bawa waktu nak pinjam jubah. Borang pinjaman jubah tu ada kat laman pengesahan konvo (tengok no 2).

5. Korang buat semua ni, dah tau ke bila nak kene g pinjam jubah, raptai dan tarikh konvonya?.. Tak tau?.. haa tengok kat sini : http://www.konvokesyen.uitm.edu.my/index.php?option=com_content&task=view&id=4&Itemid=1 (link available utk konvo oct 2009 sahaja)

6. Pastu bila dah tau giliran sidang, kalu uitm takde pos nombor giliran ke ape, kat laman utama konvokesyen tu, klik kat “Giliran Sidang” yg ade pada sebelah kiri. Haa kat situ ade senarai nama semua yang konvo dipecahkan ikut kelas gred masing2..

p/s: sedihnya terpisah jauh ngan cat, henry, idah etc time konvo nanti. Sedangkan kalu ikut turutan nama, mereka semua akan duk dekat2 je ngan beta :(

About these ads
Comments
  1. azmahani says:

    saya tak dapat masuk pun untuk pengesahan pengenalan diri untuk konvo…kenapa semua buat kut online…susah lah…merumitkan ada la…saya student epjj dungun no kad matrik 2002127450…ic no 800302075354….

    tolong ambil perhatian

  2. Okesh says:

    Saya dah try check, tiada masalah ngan ic n id awak dan pengesahan kehadiran tu boleh dilakukan selepas 20 April 2010.

  3. kamal says:

    salam..

    hari nie hari terakhir pengesahan maklumat pelajar.
    Tapi dari semalam page yang sama tak dapat dibuka.
    kenapa yer?

  4. fifi says:

    salam… yuran konvo memang last sebelum 2 minggu sebelum konvo ek??

    • Okesh says:

      wsalam…yup, tu masa sy konvo tahun lepas la.. pihak pengurusan cakap camtu. better bayar paling lewat pun 2 minggu sblum konvo utk mengelakkan masalah pengurusan

  5. ieffa says:

    nape xley wat pengesahan kehadiran eyk..da klik byk kali tp die kuar pengesahan kehadiran dibuka mulai 1 mac 2010

    • Okesh says:

      klik kat mana tu?.. dapat login tak? td sy try login guna kawan sy punye id and ic, ok je.. takde apa2 masalah ngan sistem. kalu error gak, better awak cek ngan pihak pengurusan

  6. Syifa says:

    salam..
    sy pn akn convo dis may..
    hehehe..
    tp sdey la jauh ngn mmber2..
    ieffa pnye gliran num bpe?

    • Okesh says:

      waa congrats utk yg konvo nanti ^_^. berhati2 masa naik stage. jangan ada adengan pelik2 berlaku huhuu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s