Aku dan spaghetti

Posted: January 10, 2010 in mY sImpLe LiFe

Sesungguhnya teramatlah bosan pada hujung minggu kali ni. Dua hari duk kat umah je.. Melepak depan laptop je. Smalam berjaya juga aku masak spaghetti buat kali pertamanya… Sebelum ni pernah la masak, tapi ada campur tangan orang kedua. Kali ni 100% buat sendiri, walaupun resepinya 100% tiru kak ihah punye hehehe😀 Dan hasilnya … taraaaaa ….http://emo.huhiho.com

Pengajaran yang aku dapat lepas masak ni:

1. Terlalu banyak sosej aku letak (ingatkan 3 sosej da sikit)
2. Terlalu sikit ayam cincang
3. Tomato pun terlebih

Mungkin terlalu excited bila masak ni kan, sampaikan lepas siap makan, da nak basuh pinggan baru sedar aku lupa taruk cendawan, tomato ngan lada benggala.. Tapi sebab dah potong, so campak je la dalam periuk tu.

Dan ni mungkin kali pertama aku menggunakan dapur tu dengan sepenuhnya, lepas 6 bulan da duk sini (sebelum ni g dapur utk amik gelas, basuh tangan, amik tupperware dll). So semua housemate tegur “iffa masak ye ari ni?” , “waa nak watpe tu?” , “tadi masak sendiri ke?” … hohoh itulah antara dialog ramah mesra diorang. Sebelum ni memang tak pernah masak la kat dapur tu (kecuali masak megi n goreng samosa). Antara sebab aku tak masak:

1. Aku ni jenis yang jarang makan makanan berat malam2. So nasi makan time pejabat je. Malam biasanya bantai roti ke, biskut dll.
2. Malas nak beli barang dapur. Tapi akhirnya beli la jua.. Sakit bahu angkut beras ke umah ni. Nasib baik umah betul2 depan jusco.
3. I felt quite confident that my cooking skills would seal away my eating mood http://emo.huhiho.com

Sekian, post pertama di tahun baru.

Yeay update juga blog ni walaupun posy ntah ape2 je…

Comments
  1. afdsmkad says:

    warawetttttttt..iffa msak..
    pe lgik pat2 dtg puncak..tolong msak utk kitowangg..
    actually..akoo skung pon da dok blajar2 msk ngan dak2 umah ni..hahahaaa..😀

  2. wenkhadi says:

    ganas r ustazah leninggggg

    ~nok kawen doh ke???/hahahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s