Pokai!!!

Posted: January 15, 2010 in mY sImpLe LiFe

Yerp hari ni dah 15 Jan. Duit dalam bank tu cukup2 je utk 2 minggu lagi. Ingatkan bulan ni adalah duit lebih sebab dah tak kena bayar bil maxis yang lebih mahal dari sewa rumah tu. Tapi masuk minggu kedua lepas dapat gaji, akhirnya pokai kembali http://emo.huhiho.com.

Sebabnya?.. oOh banyak duit dibelanjakan utk barang2 dapur.. Bukan bahan2 makanan je, periuk, senduk pun aku beli skali.. haahhaa Nak wat camne, memang tu trend kat umah sewa ni. Kalu dalam umah tu ada 4 org, maka akan ade 4 botol kicap, 4 sos tomato dalam peti tu. Bukannya kedekut, x nak share tapi mungkin disebabkan faktor ‘masa dan waktu’ yang mempengaruhi budaya ‘sape nak makan, g beli dan masak sendiri’.

Sebenarnya periuk dan peralatan semua tu kongsi je, tapi bila hari minggu masing2 memasak, so semua habis digunakan. Maka kenalah beli sendiri jugak.

~Esok nak try buat sambal sotong plak http://emo.huhiho.com. Harap2 menjadi dengan jayanya.. Tak sedap pun takpe la janji bleh makan~

Sekian..post ke2 di tahun baru..Masih berkisarkan tentang makanan.
Oh yaa, nak citer pasal takoyaki tp dah tercerita benda yg lain.. Nantila next post pasal takoyaki tu.. hahaa still about food LOL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s