New environment …

Posted: February 26, 2010 in hAri hArI kErJa

Masuk pukul 9, pukul 8pg dah tercegat dlm bangunan neh. Sebabnya pukul 7 dah naik lrt dari wangsa maju. Kalu kuar lambat, berebut plak kat stesen lrt tu. Maklumlah Wangsa Maju kan kawasan berpenduduk padat hehehe~. Biasanya pagi2 lepak sini la ngan Jiji.. Tengok ikan berenang2. Damai jerp. Tak pernah terfikir yang ak akan berada di sini. Dan semua ni terjadi tanpa dirancang. Kenapa tidak dirancang?..

Kerja yg dapat sekarang ni ak apply masa tengah tensen ngan coding n sistem yg tak menjadi. Waktu tu memang tertekan sangat2. So tanpa fikir ape2 ak buka laman web jobstreet. Apply kerja yg masih dlm bidang IT tapi yg tak berkait ngan programming n etc. Yang ak apply lebih kepada teknikal. Apply pagi, tengahari ada orang tepon. Lepas cakap for a few minutes, then he asked me utk datang interview. So pergi je la interview dengan keadaan x prepare ape2. 2 hari pas int dorang call ckp lulus temuduga. Pastu suh dtg amik offer letter. Pi sane lagi, sign contract n now i’m here~ ..

Hari pertama kat sini ak sesat.. Kat tengah2 bangunan tu bulatan. Memang konfius. Pagi pertama nak cari ofis, masuk bangunan tetiba sampai level 2. Aik?.. x naik lif @ tangga camne bleh sampai level 2 neh?. Pastu tengahari nak g cafe, tembus kat pintu utama. Petang tu nak balik, sepatutnya kuar dari pintu utama tp tembus kat cafe plak. Masuk hari kedua dah hafal lif. LL1 (lif lobby 1) utk ke pintu utama, LL4 utk ke cafe, surau, ofis. LL yang lain x pernah explore lagi ~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s