SPM – Gembira + Jeles

Posted: March 11, 2010 in mY hEpi FaMiLy

Pagi tadi keputusan SPM 2009 telah diumumkan secara rasminya dan alhamdulillah, my youngest brother dapat keputusan ke3 terbaik kat sekolah sheikh malek tu dengan keputusan 12A+ dan 1A. Sebenarnya semalam dah tau adik dapat semua A. Abah yang bagitau. Masa cakap tepon tu, lepas abah bagitau camtu then aku ckp “bestnya…iffa dulu teruk je result ….”. huhu ntah kenapa tetibe emo plak.  Mata dah berair dah. Mujur takde orang nampak. Mungkin abah dapat tangkap nada suara aku yg lain macam tu. So abah berilah kata2 semangat. Abah ingatkan aku tentang beberapa kejayaan yg dikecapi time kat UiTM dulu. Hehee maaflah ye abah, ter’emo’ sket smalam.

Semalam jugaklah aku baru dapat tahu yg format result spm dah ditukar. Jadi cam format U plak. Ada A+, A, A-, B+, B dan lain2. hehe nampak sangat aku neh kurang berpengetahuan tentang berita semasa. Kesimpulannya 4 org anak2 abah ni dpt result spm berdasarkan 3 format yang berbeza. Waktu kak ihah dulu, ia guna format pangkat. SPM pangkat 1, 2 atau 3. Waktu abang ngan aku guna format A1, A2, B3…dan adik plak format A+ A- B+ B …. Nanti waktu anak sedara amik SPM tu apa plak formatnya ye?….

Comments
  1. afdsmkad says:

    waaaaa..ebat adik iffa..
    same cam iffa jugakk..
    tahniah2…
    weh kowang ank banak makan pe eh pale otak pandai bijak bestari~

  2. mira says:

    mak aih….giler pandai adik ko!! ko pon pndi..mmg genetic r nih..tahniah2..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s