Ohh kerja~

Posted: May 2, 2010 in hAri hArI kErJa

Hari ini hari ahad, 2 Mei. Waktu sekarang ialah 7:27 AM dan lokasi sekarang di pejabat. Haaa kerja lagi. Tapi pagi2 ni takde tiket masuk pun. Boring betul. Facebook kena block, one manga pun sama. Maka di waktu kebosanan di pagi hari ni marilah dengar aku membebel pasal kerja.

Kerja kat sini, tiap2 bulan ada orang masuk dan tiap2 bulan ada orang keluar. Ada yg cakap tension, ada yg cakap penat, tak best bla bla bla…tapi bagi aku best ke ^_^. Sebab sebelum ni dah berpengalaman jadi programmer, dan betapa tensionnya kerja wat coding tu. Antara yg best kerja sekarang ialah kerjanya habis kat pejabat je. Off PC maka tamatlah kerja. Takde fikir nak kena buat balik kerja ke rumah. Tapi kerja kat sini memang kena cepat. Menaip, bercakap, cari resolution etc.

Haa ni rupa tiket yang aku duk sebut2 tu. Nama sistemnya ialah remedy.

Masa mula2 guna memang pening sebab sistemnya sangat la complicated. Lama2 baru biasa dan dh tau masa field penting, perlu diisi dan mana yg takyah kaco. Gambar tu baru utk 1st tab. Ada bape tab ntah dlm sistem ni. Tiket hijau ni utk incident management. Kalau utk change management kaler biru kot. Lupa plak. Yang change tiket tu support group je yg guna. Utk server ke ape ntah. Aku pun tak paham :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s