Owhh Toyota ~

Posted: May 15, 2010 in mY hEpi FaMiLy

Ayat ni utk kak ihah.

“Kak, nak tau dop ada orang tu kan beli kereta baru. Dengar citer Toyota Vios – TAY6545 hahhahaa. Tak boleh cakap kat fesbuk, sebab nanti beliau tau. Tulis kat blog ni takpe, sebab beliau x bace pun blog ifa ^_^  .Bila tanya beliau pura2 tak tau, padahal rahsia dah bocor ngehehhee”

===============================

Haa nak cerita pasal kereta ni, sebenarnya Toyota antara kereta idaman sejak zaman kanak2 riang lagi. Dari dulu dah terpaut kat toyota sebab aku tau enjinnya memang berkualiti, bagus giler. Dulu abah pakai Toyota gak, luaran memang dah buruk la. Dah berkarat2 semua bahagian, tapi enjin still ok lagi. Camne ak tau enjin ok? haha taulah, dulu kerap gak ikut abah g anta kete pi servis kat bengkel Ah Kong (kat Jln Panji Alam), dah uncle Ah Kong tu dah bape kali offer kat abah nak beli enjin kereta tu. Kereta abah dulu jenis Toyota Starlet. Haaa mesti korang tak pernah dengar kan?

p/s: ni pic dari google. Tapi sama la rupanya, cuma kaler je lain :p

Tunggu Toyota keluarkan subcompact car, baru boleh jeling2 sket. Ok berbalik pada cerita kereta baru “orang” itu, plate pun 6545. Haa cam dah jadi plate family plak. Abah punya BDS 545. Keluarga Cik Ha pun ada 2 bijik kete plate 5545 ngan 545. Tunggulah hutang PTPTN turun sampai 15k, baru aku boleh join the 545 club hehehee~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s