StandChad Pre-Marathon 2010~

Posted: May 23, 2010 in mY sImpLe LiFe

Dah lama tak join marathon ni. Kali terakhir tahun 2006 kot, acara merentas desa kat matrik. Ntah nape kali ni tetiba gatal tangan pi daftar utk join acara 3km. Yang ni pre-marathon je. Yang betul, bulan 6 nanti. Tu memang aku tak lari ah. 10km tu huhu mau pengsan nanti. So utk yg real punya, aku daftar sebagai volunteer je.Sebenarnya dari zaman kanak2 ribena lagi aku minat ngan aktiviti luar camni. http://emo.huhiho.com

Ikut jadual acara ni start pukul 6.45 pagi. hahaha tapi pagi tadi, 6.45am baru nak siap2. Pukul 7 lebih gak kuar umah. Sebab dah terlambat, maka naik teksi je dari bukit jalil ke padang merbok (dekat bank negara tu). Habis la jugak rm15 utk pakcik teksi. Plan asal nak naik LRT je, turun kat stesen bandaraya then jalan kaki je. Bolehla jimat sikit tp dah terlambat bangun~ Waktu aku sampai tu, MC ngah duk kumpul orang utk senamrobik. Then start la acara marathon. Memula dorang lepaskan yg 5km, pastu baru 3km. Ingatkan boleh la lari straight, target nak sampai awal (walaupun xde hadiah). Tapi lepas 500m lari, laluannya berbukit plak. Semput aa lari naik bukit. Maka aku pun berjalan2 je la sambil menikmati angin pagi~.http://emo.huhiho.com

Habis marathon, terus ke gerai makanan, pi beli nasi lemak panas+air soya. Waktu tu kat tengah padang dorang ngah siapkan tempat utk telematch. Walaupun baru pukul 8.40 pagi, tapi cuaca panas giler. Terlupa plak nak pakai sun block. (takpela, cahaya pagi membekalkan vitamin D).

Sambil mata melilau2 tengok sekeliling, sekali ternampak plak gerai ni. Lepas nampak tu laju je aku ke sana.. Dan gerainya ialah:

Ya Liverpool supporter’s club Malaysia. Ingat nak daftar pastu bila orang tu cakap yurannya rm80 utk satu season, terus x jadi. Kebetulan plak time tu dalam poket ada rm40 je ..huhu Ingatkan percuma.

Lepas tu ada telematch tapi aku x join le. Kalu ada geng best gak. Ape nak buat, si wiwie x join sebab kerja. Dila pun terpaksa tarik diri saat2 akhir sbb kena kerja gak hari ni. Ira plak, dia cakap dah daftar tapi camne name dia boleh takde dalam list masa nk amik tshirt free tu. (Kesimpulannya aku pergi join xtvt tu sorang2 je. Owh sungguh berdikari kan?) hahha tak kisahla janji enjoy~

Telematch ni sebenarnya dianjurkan utk orang2 istimewa, “blind” people. StandChad memang ada wat sumbangan khas utk group ni dengan brand value “Seeing is believing”. Tengok dalam gambar atas tu, yg duduk tu la “the blind one”, dibantu oleh staff yg join telematch.

Plan lepas marathon nak terus blah, tapi rasa rajin plak nak tunggu lucky draw. Dahla ada hadiah iphones ngan jersi liverpool yg latest. Tapi tak dapat pun. hahahah nak tau tak, dari zaman sekolah lagi, tak pernah menang lucky draw. Memang takde tuah langsung.

Habis program tu semua area pukul 11am lebih. Dari padang merbok tu aku jalan kaki je ke stesen lrt masjid jamek. Takdela jauh sangat rupanya. Dalam 15 minit je kot. Best jugak jalan kaki sambil2 tengok bangunan n jalan sekitar tu. Sebelum balik, pi McD jap. Nasi lemak panas pas marathon tu masih blum cukup mengenyangkan.

Makanan favourite kat McD tak lain tak bukan – chicken porridge + harsh brown + milo ais. Haa elok sangat la tu kan. Pagi2 marathon dah bakar lemak. Lepas tu bantai nasi lemak, bubur ayam etc. Nasib baik aku ni kekurangan lemak. http://emo.huhiho.com

p/s: Baru tersedar, aku pi turun kl pagi tadi tak bawa IC. Memang tak bawa beg, so amik duit+kad touch n go+tepon+kunci umah je masuk dalam poket. Nasib baik takde pemeriksaan polis. (Kat kl ni sokmo je nampak polis wat sport check ic)

Comments
  1. jue says:

    oitt..cik bedah.
    meh lepak kat blog baru i.
    hak3..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s