Pasal bola..

Posted: June 13, 2010 in Uncategorized

Sekarang ni musim “cawan dunia”. So kat fesbuk of coz status masing2 pasal bola. Aku pun layan la jugak. Minat bola neh tapi sekarang minat tu dah berkurang. Dulu minat bola gile baban sebab zaman kecik2 dulu sokmo ngadap tv join abah ngan abang tengok match liga malaysia. Liga Malaysia dulu2 best wooo..Pastu start darjah 6 baru terbuka minat ke liga england. Ni gara2 owen.

Waktu owen masih muda dan ensem

Tak ingat camne aku boleh berkenalan ngan owen neh. Tapi pasal dia la aku jadi minat liverpool huhu~. Waktu darjah 6 – form 3 tu memang minat giler baban. Tahun 2001 paling best, menang FA Cup, League Cup ngan UEFA Cup. Waktu tu memang ketagih nak beli liverpool’s kit ni walaupun yg tipu je. Dompet, tuala huhu… Pastu siap ada kotak khas simpan keratan2 akhbar / majalah yg ada gambar owen & gambar2 team liverpool. Rasanya kotak tu ada lagi bawah katil kat umah losong tu hahaha~

Sekarang? Memang la minat lagi tapi kalau ditanya nama pemain liverpool, yg tonggak utama je boleh sebut. Cuma ikut result match je skrang. Pasal cawan dunia tu dulu minat England tapi skrang bertukar kepada Spain plak, gara2 Torres & ex-Liv si Xabi Alonso.

Dan paling tak best aku bakal terlepas perlawanan pertama Spain 16 jun ni. Nak balik ganung punya pasal, takpela… T.T

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s