Suka tapi tak reti

Posted: June 13, 2010 in mY sImpLe LiFe

Antara perkara yang aku suka tapi tak reti nak buat.

1. Piano : Suka dengar OST anime yang berunsurkan piano instrumental. Rasa nak main tapi memang tak reti. Nak belajar, takde orang nak ajar huhu~. Masa kecik2 dulu ada la abah beli piano budak2. Sempat la terer skejap main lagu “anak itik tokwi” ngan “happy birthday”

2. Melukis : Ye aku sangat suka tengok drawing, tapi walau aku guna kertas terap memang takkan jadi secantik yg asal. Dahla skrang ngan teknology komputer, jeles je tengok kawan2 yg terer dan kreatif bermain photoshop.

3.Masak: Ha dengan jujurnya nak buat pengakuan tulus ikhlas yg aku memang tak reti masak. Kalau orang lain, bleh main campak2 je bahan dalam kuali pastu taadaaaaa…siap. Cam wat magik gitu. Tapi kalu aku, huhu resepi tu tulis siap2, sebelum masak bahan memang atur siap2 tepi dapur. Sambil buat sambil tengok nota :p Memang noob habis.

4.Bawak kete: Ni tak tau la bila nak amik lesen. Malas betul. Tapi tiap kali naik kereta (sebagai penumpang la) mesti berangan2 sedang drift atas highway. Yaa jangan abah tau angan2 neh. Mampus xleh amik lesen nanti.

5.Godek sistem/pc: Dalam minggu ni, sejak remedy 7.5 deploy memang pc opis aku banyak prob.  So kejap2 minta team mates dari technical group baiki. Best je nampak dorang klik sana, klik sini.. buka command prompt taip itu, taip ini. Buka regedit plak. Pastu main ngan radia~ Wa syok giler kalu terer.

Sekian topik angan2 mat jenin kisah kali ini. Matlamat itu penting. Hidup mesti ada cita2.

Comments
  1. eda says:

    agak cute entri nihhhh……terigt plak angan2 masa kecik yg hampir jadi kenyataan tp terpaksa biarkan je berlalu..hahahaha

  2. alin says:

    hait.. anatawa iffa desune… watashiwa azlin desu…
    hehehehehe… peace ^_^
    thing can learn… u love it.. u take it…

  3. jue says:

    hakhak..cik iffa kita nak drift yer. dsat woo..! amek lesen cepat sikit. bawak cik adik jue ni gi jalan2 yerp..

  4. missfath says:

    hua3…faaa…jom amk lesen sm2..hahaha~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s