Kehilangan

Posted: June 21, 2010 in mE & FriEndS

Esok keje!! Mata taknak pejam lagi. Ni lah padahnya basuh baju malam2. Kan tetiba dah jadi cergas dan bertenaga, maka mata pun taknak pejam. Biri-biri pun tak nak lompat pagar.

Ntah camna kmp player ni asyik duk main lagu2 versi instrumental je dari tadi. Tetiba ingatanku kembali pada arwah. Siang tadi ada taklimat program kat dataran merdeka. Pas balik tu, sepanjang perjalanan balik naik lrt ntah camne ada 5,6 orang yg aku ternampak akan reflek wajah arwah. Sedih gileršŸ˜¦

Adik afiq. Dia merupakan junior aku masa skolah kat SBP Integrasi Temerloh. Waktu dia form 1, aku dah form 5. Budak yang paling kecik, paling petah, mesra alam etc.

Baru je chat ngan dia kat fesbuk, then mengomen kat status, kat pic2 pelik yg dia tag…dan jumaat malam tu tetibe terbaca ayat “…salam takziah utk keluarga arwah Afique Nordin..”. NO!! not him. Aku dah seram sejuk waktu tu. Berdoa moga itu bukan utk takziah utk dia. Terus aku klik pada facebooknya. Scroll down wall afiq, dipenuhi ngan ucapan takziah dan alfatihah. Tak!! tak mungkin dia. Akhirnya mataku terhenti pada satu post:

“al-fatihah buat arwah Afique Nordin Arshad.…semoga rohnya dicucuri rahmat Ilahi…..(accident after jumaat prayer, meninggal pkul 7p.m)…..takziah kpd keluarga beliau……..”

It’s him. It was Afiq.

-afiq yg kecik2 kulit putih tu ke?
-yg cerdik tu? budak yg happy go lucky tu kan..
-owh yg suka hafal peta dunia tu…

Biarpun seribu kali aku masih terbayang gelak ketawanya, merasai kewujudannya seolah2 berita itu palsu..mimpi..tapi takdir Allah tak siapa yg boleh halang. May Allah blesses him and let him be placed with the Al-mukminun.

Taken on 2004 – hari sukan sekolah @ Stadium Temerloh

Dik, moga rohmu tenang di sana.
Dalam kenangan….
Adik Afiq
Jumaat – 6 Rejab 1431

Dan air mata terus menitis buat kesekian kalinya ……

Comments
  1. wanie says:

    sedih sgt baca post ni..wani pun dah check fb arwah.. baca komen2 dr kawan2 arwah, wani rasa sayu dan sedih je.. apapun, kita yg hidup harus tabah kerana kita xtau perjalanan kita macam mana..

    takziah..semoga arwah ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman..al-fatihah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s