Makin mencabar

Posted: July 13, 2010 in hAri hArI kErJa

Minggu ni memang mencabar. Dah start kena buat UA (User admin). Pagi2 lagi dah dapat issue reset password utk mainframe. Fuh~ Gelabah gak nak buat. Sebelum ni masa training nampak senang je, bila dh stat buat sendiri baru la kelam kabut.  Then dapat 2,3 tiket dah ok.  Yang tak ok lagi ngan prob Share drive dan VPN. Benci betul dapat tiket problem share drive neh. Kena cek access right la, itu ini bla bla bla.. VPN so far boleh tahan la jugak. Asal user complaint tak bleh login, aku sync token. huhu syok woo main synchronize token~

Keseluruhannya aku memang puas hati kerja sini. Syok~ banyak benda yg boleh belajar. Pasal server, mainframe+hogan, vpn, etc. Selain tu, kena blajar gak bab emosi dan sikap. Belajar menjadi lebih sabar, well organized, tolong menolong etc.


My cubicle~ Sweater tu wajib pakai kalu taknak mati kesejukan dlm opis

11 hari lagi untuk gaji baru. Pas ni bermula da era gaji baru. Gaji basic still same tp claim yg banyak tu huhu~ Da start buat bidding, boleh la claim xxxx sbulan… dengan syarat dalam seminggu at least 3 hari kerja 11 jam~ Waaa nasib baik aku bujang lagi ^^

Comments
  1. emma says:

    waaa…bestnya da kije..bila la ak nak poww mu nih eh…ishhh

  2. afdsmkad says:

    iffa…iffa..iffaaa…
    sile blanje saye yg belOm bergajI..yeAY..wiii..xde keje kusung kew??ctu de lebri tk???mao keje..sile ushakan 1 keje yer…persediaan utk abeh blajoo

    • Okesh says:

      ada library UCTI. housemate org (senior 220) keje situ. tp U tu ramai org negro hehe.. kat bangunan opis ni ada gak library TPM. tp tak pernah masuk pun..nampak cm sunyi jugakla~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s