Perkara yang tidak disukai

Posted: August 6, 2010 in mY sImpLe LiFe

Antara perkara yang tak best dan kalau berlaku memang tak suka atau aku akan rasa.. “ish ape neh..kacau jiwa betul

1. Perokok dan asap2 nya.
Pagi2 nak hirup udara segar, tapi nak masuk pintu utama bangunan dah bau rokok. Sebab dalam bangunan memang tak boleh merokok, so dorang lepak la betul2 luar pintu bangunan, betul2 bawah signboard larangan merokok dlm bangunan.

2. Orang berdiri depan pintu.
Terutamanya pintu kecemasan seperti pintu cafe. Perut ngah lapar, laju2 je jalan nak masuk cafe dahla pintu tu kecik, sekali dorang berdiri plak depan pintu tu. Ntah apa kejadahnya la duk situ. Mungkin tengah pikir pasal makanan atau survey tempat duduk etc tp janganla menyekat laluan org. Maka terpaksalah buat batuk2.. ehem ehem.. Ni berlaku kat cafe Maybank je. Kalu turun foodcourt bawah opis tu memang xde issue camni. Foodcourt mane ada pintu masuk!

3. Makhluk asing di facebook.
Biasanya kalau yg tak kenal, pastu takde mutual friend oOh meman bulat2 la reject. Tapi kalau tak kenal tapi mutual friend ramai, pastu dari sekolah/kolej yg sama pula. Maka perap jap request tu 2,3 hari pastu kdg2 approve, kdg2 tak approve. Yang bencinya bila approve tetiba dia msg:
makhluk bumi : awak ni sape ye?
aku : eh kan awak yg add saya dulu
makhluk bumi: yela sy add tapi tak kenal awak

Arghh ni makhluk bumi paling sengal. hurm mungkin hobi dia adalah kumpul kawan kat facebook. Budak kecik zaman dulu2 pandai kumpul setem je.

3. Tertinggal bas.
Adusshh sadisnya kalau kena tinggal bas. Banyak kali dah kena camni. Yang paling tak best sebab waktu tu dah nak melintas jalan da, tetiba bas lalu depan mata. Maka akan terlintas di fikiran “kalaula bangun awal seminit, mesti sempat naik bas tu” .. “kalaulah gosok gigi laju sket mesti sempat”… “kalau tak tertinggal kad td kompen dang naik bas tu”.. dan bermacam2 kalau lagi.

4. Internet berlaku kejam dan zalim.
Aahh ni paling benci sekali. Kalau internet slow takde masalah. Takyah online, layan anime je. Tapi internet stabil, maka aku pun download la anime conan yang saiz 200mb tu tetiba dah 180mb, internet terputus. Waa memang rasa nak telan je modem tu. Paling tak best bile tak tutup laptop semata2 nk tunggu download habis, tapi bila bangun pagi tengok file x abis dnload dan waktu yg tertera kat firefox dnload screen tu hanya beza beberapa minit dengan waktu aku tido. Cess bazir karan betul!

5. To be continued….
Tensen tengok ayat ni walaupun dah tau ia akan muncul jua. Especially time syok2 layan naruto @ one piece, kat adengan suspen yg jahat nak kuar tetiba kuar screen dengan perkataan “to be continued” .. Maka tunggu la lagi seminggu utk episod seterusnya~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s