Menu hari ini~

Posted: August 21, 2010 in mY sImpLe LiFe

Hari ni hari sabtu, tidak bekerja maka duk rumah je la. Dah lama rasanya tak duk rumah time weekend. 2 bulan, 3 bulan?. Biasanya ada je la aktiviti yg tak bagi lepak2 kat umah time weekend. Maklumla aku ni jenis kuat berjalan gak hehee…

Maka pagi tadi pergi la carrefour ngan timah, cari brg dapur. Cari stok sayur yg dah nak habis tu. Dan plan hari ni nak masak kuah kicap + sayur goreng. Hehe ambe ni boleh masak yg ringkas2 je. Yang rumit2 tu memang hancuss. Tak kisahla janji sedap dan kenyang.

Lepas asar bermula la operasi masak2 neh. Fasa pertama ialah sediakan bahan2.

Utk lauk kicap tu just bawang besar+bwg putih+halia+telur yg dah siap goreng dan perasa sampingan (kicap of coz+kiub ayam+garam). Utk sayur goreng plak antara bahan terpilih bwg merah+putih+sayur (kacang buncis, lobak, bunga kobis = sayur2 faveret je aku taruh)+perasa tambahan(kicap+sos tiram).

Tung tang tung tang kat dapur maka 45 minit lepas tu…. tadaaaa

Tu dia… Gambar lauk telur kicap? Takyah letak la. Of coz nampak hitam je ngan telur yg separuh tenggelam tu. Sementar nak tunggu waktu berbuka ni, layan puzzle jap. Ntah bila nak siapnya. Tapi yang pasti takkan siap sebelum aku beli framenya. Yela nanti buat siap2 pastu nk kena ceraikan semula. Dah ada frame baru senang.

Ok siap satu entry😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s