1000 pieces of 1 piece ^_^

Posted: September 5, 2010 in mY sImpLe LiFe

Tadaaa siap akhirnya. 1000 pieces of my One Piece ^_^ Memang syok main puzzle ni. Sedikit sebanyak dapat la mengajar erti kesabaran, kesungguhan, ketelitian, kekreatifan dan ke…an sebagainya. Haa banyak nilai2 positif tu.

Dalam proses menyiapkannya ni, koi terfikirla jugak. Puzzle juz part of our life.  Dalam kehidupan ni, kadang2 kita cuba utk matchingkan seusatu, sebagai contoh nak match kerja ngan minat. Dari gambaran, nampak memang dah padan. Kiranya piece tu boleh melekat la ngan piece lain. Tapi bila tengok dari belakang, ia tak match. Paham tak?

Oh ye puzzle ni, kat depan gambar tapi kat belakang huruf. Kalu takde tulih ape2 kat belakang, memang banyak la yg koi tersalah matching especially part yg blank @ warna sama je.

One Piece

Sama la jugak macam org yg berkapel tu. Kadang2 kita mungkin rasa kita dah sesuai utk dia. Tapi bagi pihak dia mungkin bukan. Sama cam puzzle, utk match ngan piece kita, dia pun perlu cek ngan piece lain jugak. So, jangan berputus asa. Teruskan mencari piece yg betul2 matching~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s