Raya 2010

Posted: September 19, 2010 in mY hEpi FaMiLy, mY sImpLe LiFe

Raya dah berakhir, sebab esok dah mula kerja semula. Kesimpulannya, raya tahun ni tak best. Eh sebenarnya best, sebab dapat kumpul satu family tapi ke-best-annya kureng sket dari tahun2 lepas. Sebab yang utamanya ialah cuti raya. Balik kampung malam raye, kembali ke kl pagi raya ke3 sebab aku punya annual leave utk raya stat pada hari rabu (iaitu raya ke6). Ooh terima kasih puan manager sebab aturkan cuti yg sungguh strategik.

Takda kisah yang menarik berlaku sepanjang raya. Tahun ni masih ngan tema biru. Tema tak dirancang – on d spot punya plan. Disebabkan ma da jahit baju biru utk adik, maka aku beli baju melayu kaler biru gak utk abah.  Dan aku pun automatiknya pakai baju biru jugak (baju raya tahun lepas punye). Ma pun same. Abang yg mula2 plan nk pakai kuning terus bertukar pikiran jadi biru. Nantila gambar raye upoad semula.

Raya kedua agak suspen, sebab kehadiran “beliau” ke umah. Tak tau le plak beliau nak dtg sebab takde msg ape2 pun. Tapi masa dtg tu, aku wat2 tak nampak je ngahahaha. Tak kejam kan? Dan nasib baik jugak abah dan ma tak tau itu adalah beliau. Kerana selama ini “beliau” yg abah sangkakan adalah org lain. Fuh~ selamat. Kalau abah tau, mau beratus soklan interview abah tanya. Dan ma jugak tak tau sebab mak angkat beliau a.k.a bestfren ma tak perkenalkannya pada ma. Ada gak nampak beliau berbual2 ngan abang, ingat lepas tu nk tanya abg tp kompen abg akan sengih2 kambing sambil jawab “sibuk je nk tau / mane ada ape2 / dan jawapan yg sewaktu dengannya.

Yang best, raya tahun ni still dpt duit raya walaupun jumlahnya 50% berkurang dari tahun lepas dan 90% berkurang dari zaman blaja dulu2.🙂

Comments
  1. mira says:

    hehe…opposite lak dgn ak..taun nih best dr taun2 lepas..huhu..tpi duit raya dpt skit la..sob33..

    msti cuak giler time si dia dtg kan..adeh..klo ak wat sume bnda xkene kot.hehe

  2. Jieha says:

    beliau…? ohooo itu la ‘beliau’ ye. sbb dh tulis dtg ngan best fren ma, so secara otomatik boleh recall yg mana satu😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s