Hujan~

Posted: September 27, 2010 in mY sImpLe LiFe

Lepas raya ni, hari2 hujan kat KL neh. Adakah musim angin monsun dah bermula?. Dari minggu lepas lagi, masuk pukul 3 hujan pun turun bersama2 bunyi guruh dan kilat berdentum di langit. Dan time tu jugak terlintas dalam hati, kilat kuat2 neh kalau blackout best jugak. Hehehe terkejam sekejap. Ye sebab cuma blackout merupakan satu2nya cara utk berhenti kerja seketika. Kalau tak, selagi tak habis time kerja selagi tu jari akan terus menaip dan mata terus merenung skrin. Owh indahnya hidup camni~

Hujan turun time nak balik kerja, no hal. Suka je main redah hujan neh. Sampai rumah boleh mandi smule, tapi problemnya bila hujan di pagi hari. Mata kompen stim macam ada gam uhu melekat, tambah lagi ngan air paip yg sejuk nk cecah tahap beku 0 darjah celcius tu membuatkan bertambah2 perasaan malas nak g kerja. Then kuar rumah nak tunggu bas plak. Nasib baik sini kalau hujan pagi pun area pukul 4-6 pagi je.

Okla, cam tak menarik je post pasal hujan ni. Takde point nak cerita.

Chow~

Eh jap. Tetiba teringat masa kecik2 dulu. Hujan merupakan satu nikmat hehe. Hujan kalau takde guruh kompen merengek2 minta kat abah nk mandi hujan. Abah ngan ma pun sporting je. Takde nak risau takut demam ke ape ke. Kiranya waktu kecik2 dulu mandi hujan merupakan aktiviti wajib utk bersuka ria ngan abang dan kak ihah. Eh kak ihah ada join jugak eh?.. Adik plak waktu tu kecik lagi. Sangat best especially kat rumah lama (area jalan kamaruddin) ada part yg tersorok, kiranya mandi seksi2 pun org awam tak nampak walaupun umah tepi jalan.

Pastu bila masuk skolah rendah dalam darjah 4 camtu dah pindah ke losong, kawasan perumahan. So nak mandi hujan pun dah segan. Bila hujan pinjam baju hujan abah je la, round2 sekitar rumah ngan jiran sampai la ma jerit kat pintu suruh masuk~

p/s: sekarang pun masih hujan~ tetiba terlintas kat fikiran “singapore hujan tak time ni eh”.. aaahh parah~ Angau ke? T.T

Comments
  1. Jue says:

    boleh plak baju hujan pakai wat round2 luar rumah..lawal lar..

    bukan main angau tu yerp. hahahaha! nak kena ucap tahniah tak nih..?
    bila nak langsung..ekekeke!

    • Okesh says:

      eh tak pernah ke main hujan ngan baju hujan?..huhu syok woo.. dahla waktu tu kecik lagi, pakai plak baju hujan yg besar tu..yg cam org lelaki pakai masa naik motor time hujan tu hehe~ syok ah zaman kanak2 kan..hidup hepi takde problem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s