Isnin = tak kerja

Posted: October 12, 2010 in mY sImpLe LiFe

Isnin + tak kerja = Gila best!!!

Ok tu quotation yg sah utk hari semalam je~ Sangat best kalau ia boleh diulang2 utk setiap minggu sampai akhir hayat.

Cakap pasal kerja ni, tetiba rasa nak jadi cikgu ^__^ .

 

 

Cita-cita = cikgu.

Haa ayat yg tak pernah terlintas dalam fikiran. Walaupun zaman tadika dulu2, dlm buku biodata boleh katakan 90% kawan2 yg tulis semua cakap nk jadi cikgu, tp tu langsung tak dpt meracuni fikiran muda mudiku.

Sekarang ni tetiba cam nak apply jadi cikgu. Ni gara2 pengaruh si abang. Ada ke pukul 1.30 petang dah boleh baring2, keringkan peluh busuk kat rumah. Aishh syok sungguh.. Hurm sy? memang takde peluang langsung nak wat camni kecuali tengah hari tu hulurkan surat mc kat manager.

Patutnya utk cikgu2 ni,  kerajaan perlu wajibkan waktu kerja sama macam orang lain. At least sama macam pegawai kerajaan yg lain. Kerja 8 jam. Luangkan masa di sekolah banyak sket, barula dapat menjana pewaris bangsa yg berwawasan (err ada kaitan tak?)

Comments
  1. Jieha says:

    hmmmm kalau dh teringin sangat… apa lagi, apply la kpli. kalau jqaf tu rasanya x brp layak (^_^)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s