Deepavali = kerja~

Posted: November 4, 2010 in hAri hArI kErJa, mY sImpLe LiFe

Esok Deepavali. Bagi sesiapa yg tau kerja sy camne, tak perlu heran kalau sy cakap esok kerja~ Tak pelik kalau kerja esok, tp mesti pelik kalau esok opis kosong. Yang cuti esok hanya kawan2 India je. Lain dari tu kompen kena kerja.

Masa masuk mula2 dulu cam tak puas hati jugak ah. Apsal public holiday kena kerja gak neh. Tapi lama2 dah biasa da. Makin best plak ^_^ Sebab2 yg best kerja time public holiday :

1. Kerja kurang. Especially kalau cuti tu turut disambut negara lain (terutama SG, HK & CN <– negara2 bermasalah)

2. Bayar lebih. Utk public holiday, ia bayar rm80 je sehari. Tp kalau cam esok buat OT lagi (3×30) so total esok saje da boleh dapat rm170 ~ Syyookkkkk ^_______^

3. Subs leave. Ya, nanti akan dapat subsitution leave. Cuti ganti la. So kesimpulannya memang tak rugi kerja public holiday neh. Duit dapat, cuti ganti pun dapat

Yang tak bestnya, kedai makan tutup!!! Cafe tutup, foodcourt pun tutup. Aiyahh nasib baik ada makcik jual nasi lemak kat umah pagi2. Boleh la wat bekal ke opis. Duk kat opis tu memang lapar je sepanjang masa. Padahal kerja just duduk diam atas kerusi, mata kat screen, tangan kat keyboard ngan mouse, mulut ngan telinga fokus kat headset~

Comments
  1. Jieha says:

    kita serupa….. kita serupa…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s