Kawan ~

Posted: November 4, 2010 in mE & FriEndS

Ada ke orang dalam dunia ni yg boleh hidup tanpa kawan?.. Cam mustahil je. Kalau ada, mesti bosan giler babas hidup orang tu kan?

Cam mana pula kalu kes kawan jadi musuh? Mula2 kawan tp sebab peristiwa tertentu, jadi bermusuhan plak? Hish mesti tak tenteram hidup~

Tadi duk tengok gambar2 lama kat fesbuk kawan2, tetiba teringat beberapa peristiwa gaduh2 ngan member dulu2.

Dulu kat matrik ada la sorang kawan tu, agak baik ngan dia. Satu hari tu ntah cam mana ada la silap paham ngan antara kami. Maka beberapa hari agak dingin ngan dia. Suatu hari tu nak pi klinik, so tunggu la van kolej depan pejabat. Sambil duk tunggu sorang2 tu tetiba terlintas kat fikiran pasal dia tu. Yelah, kalu gaduh mana boleh hidup aman. Duk pikir2 pasal dia, tetiba bila angkat kepala nampak dia depan mata. Dia siap sengih plak tu. huh memang menggeletar habis waktu tu. Tak tau nape.

Then ni kes lain plak. Beberapa minggu lepas ada la silap faham ngan sorang neh. Cammane ntah tetiba dia merajuk. Dah try nk pujuk malam tu tak berjaya jugak (maklumla sy ni jenis yg cepat mengalah). So dah try call 3 kali tp tak nak angkat (limit 3 kali je), ok fine. Sy punya prinsip senang je. Kawan merajuk, kite pujuk. Kawan tak makan pujuk, kita plak merajuk hahahaa. Jadi keesokan harinya bangun pagi dengan niat nak boikot beliau selama 3 hari (sbb tak nak angkat call 3 kali hahha). Kawan ni plak berkaitan jugak ngan SCB. Kiranya ada urusan jugak kerja juga la walaupun x sama opis. Ntah cam mane tetiba esok tu, dia call ITSC dan macam mana call tu boleh route ke extension sy. Ok memula memang xtau yg call tu dia sebab dia call guna ID orang lain. Then lepas dengar suara tu n dia bagitau nama, heh terus berubah mood. Waktu tu siyes menggeletar tangan kanan yg ngah pegang mouse, n tangan kiri kat keyboard. Cakap pun kompen ah skema & dingin habis cam tak kenal. Agak lama jugak rasa terpaku depan pc tu. (Lepas tu dpt sms, dia minta maaf hahaha. Tak jadi nk boikot 3 hari, sempat 3 jam je :p )

huhu korang pernah tak kena camni? Gaduh ngan member, then secara tak sengaja dalam mood gaduh tu korang tercakap, terserempak, terbual, tersengih, terjumpa etc dengan dia?. Apa yg korang rasa? Rasa bersalah ke, rasa geram ke, rasa sedih ke atau camna?.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s