7am @ office ~

Posted: December 11, 2010 in hAri hArI kErJa

Isnin – Jumaat, kalau pukul 7 am tu dah ada depan pc; itu adalah normal. Masuk awal pukul 7, balik le pukul 3 ptg ^^. Tp kalau hari minggu, lebih2 lagi hari ahad, tetiba pukul 7am da tercongok genyeh2 taik mata depan pc dlm opis yg sejuk giler, owh tu memang abnormal =.=

Ni dr drill punya pasal. Tahun ni, ni da kali ke3 la terlibat ngan dr drill nih.  Apa tu?.. nak explain pun tak reti gak. ok dr drill tu = disaster recovery drill yang mana nanti support akan restore @ “down” kan main server and bring up backup the environment.  Tugas ak sbgai org tengah ni senang je. Lepas support restore server yg utama tu, dorang akan inform la kat kami then kitorang akan suruh user buat testing kat application yg terlibat. Suruh user buat normal BAU process la, then check ape problem/error yg akan happen.

Yang minggu ni punya dr drill secara kecil2lan je. Aku suka dr drill yg global punya masa mid year. Syok + suspen pun ada.. semua org cemas. Paling best sebab makan free :p

Life aku memang kat opis je. Balik rumah utk tido + mandi semata2. Tapi takpe, sy sayang opis saya dan juga kerja ni😀

InsyaAllah tak lama lagi dapat lesen “P”. Maka lagi lama la bertapa kat standchat neh ^^

Comments
  1. afdsmkad says:

    wahhhh..iffa da amek lesen kew??da nk beli kete???
    bgus2..crikkn keje kt org..tlong2 le crikkan lobang2 yer🙂

  2. Jieha says:

    P = permanent…. kan (^^). bila confirm tu? kena belanja la😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s