End of 2010~

Posted: December 31, 2010 in mY sImpLe LiFe

Tinggal beberapa jam je lagi maka berakhirlah tahun 2010. Macam2 kisah yg berlaku dalam setahun ni. Alhamdulillah ada matlamat yg dah tercapai dan ada yg belum.

Antara perkara yg memberi impak paling besar dalam hidup ialah KERJA. 22 Feb 2010 bermulanya kerja kat tempat baru. New company, new job, new friends, new knowledge, new skills etc .. dan yang paling penting ialah new salary hahahaa. Itu sangatlah penting sebab yg tu juga perlu utk bayar segala hutang piutang (PTPTN je pun).

Tadi semak penyata PTPTN utk akhir bulan Disember ni, baki semasa ialah RM 17,132.33. So azam tahun 2011 ni, biarlah akhir tahun 2011 bakinya dpt la berkurang bawah paras 15k.

Bab kesihatan pula, nampaknya akhir tahun 2010 ni berakhir dengan kesihatan yg kurang memuaskan. 2 hari lepas demam panas, tp demam waktu malam je pula tu. Menggigil time tidur, padahal kipas memang tak pasang dah. Pastu lepas demam reda, batuk dan sakit tekak pula. Nak makan pun susah, 2 hari duk telan strepsil ngan dequalinium chloride 0.25mg je setiap 4 jam T.T. Fuh memang berat badan turun mendadak.

 

Hurm pastu akhir sekali nk citer pasal bab “teetttt”… hahahaha =.=
Tak tau nak komen apa. Minggu lepas cam ok je dengan dia. Pastu minggu ni cam rasa malas nk layan je perasaan + rasa2 sentimental camtu. Kompius betul~ Kononny 2 minggu lepas dah decide, nanti awal tahun 2011 nk bg keputusan yg pasti la kat alien tu. Tapi tengokla dlm minggu ni tetiba rasa malas nak fikir pasal2 tu. Memang sokmo kompius sengsorang camtu. Mungkin sebab efek ubat yg terlebih dos kot?.. Takpelah, pasal tu tak perlu nak terburu2 pun. Ada masa nanti ada lah tu~

Bye2 2010. Moga esok kesihatan bertambah baik ^^

p/s: Masa kat opis tadi, sebelum balik masing2 wish “see u next year” … cett macam la lama sangat, nak jumpa isnin nanti beza 2 hari je pun~

============================
Yang best 2010:
– New job, new friends, new experience etc
– Semalam dah sign contract, berakhirnya status “direct contract”, bertukar kepada “permanent” hehehe
– Bulan depan gaji naik 10% oyeah~ .. Bilangan annual leave pun bertambah seminggu

Yang tak best 2010:
– My fav, the one I luv henpon hilang =.= Hilang disebabkan kecuaian sendiri, bukan sebab dicuri

Plan 2011:
– Nak kumpul duit, beli nintendo wii
– Amik lesen kereta (malasnya nk amik!!!)
============================

Alamak!! Planner 2011 lupa nak beli @_@

Comments
  1. the zul says:

    hohooho demam yer.
    aku pun baru recover dari demam+batuk+selsema

    errr better beli xbox kinect dari wii๐Ÿ˜›๐Ÿ˜›

  2. Puteri Jue says:

    saya pu xbyk azam untuk 2011. cuma azam yang tak tercapai untuk 2010 di forward ke tahun nih..
    saya doakan anda cepat-cepat sembuh dari demam dan batuk-batuk. banyakkan rehat dan banyakkan minum air.๐Ÿ™‚

  3. P53522 says:

    bg ak taun 2010 mmg hell giler..bnyk gile cbrn! n direplace taun 2011 january yg sgt2 best..hee..azam taun br ak nk hdp busy n best n try bnyk2 happy supaya muka maintain muda..hee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s