Malaysia Open ’11

Posted: January 23, 2011 in aRouNd mE

Yea hari ni berjaya juga g tengok badminton terbuka Malaysia ’11~ Matlamat utama nak g tengok Datuk Lee Chong Wei je (sejak bila plak lcw ada cucu ni?). Game hari ni oklah, tapi agak boring sebab selain dari MS (man single) set lain semua ada pasukan China dan semuanya China yang menang. Macam set mixed double, women double, women single semuanya china vs china. Nasib baikla match women double best dan agak suspen, so takdelah ngantuk sangat. Waktu men double lagi best, china vs denmark. Hehe mungkin penonton pun dah boring asyik tengok pasukan china je menang so masa match ni dorang sorak + bagi semangat habis-habisan kat beregu denmark. Start masuk court sampailah keluar, bukan main kuat dorang duk jerit “denmark denmark”.

Lcw menang mudah ngan taufik walaupun masa set kedua tu hampir2 je taufik nak pintas. Mungkin sebab kehadiran big  mama buat lcw lagi bersemangat nak main :p Tahniah lcw kerana berjaya mengekalkan kejayaan kali ke7 utk kejohanan Malaysia Open ni.

Rasa frust tak dapat tengok Lin Dan main still ada =.= Ni dah kali ke berapa ntah, kalau lawan dengan pemain dari negara china gak mesti dia tarik diri. Kali ni dengan alasan sakit perut. Aiyoo inche lin dan, kamu sengugut ke? So cv dia tak lengkap lagi le huhu sebab Malaysia Open ni satu2 nya super series yg dia tak pernah menang. ∑(O_O;)

Comments
  1. P53522 says:

    ala nk tgk abg chong wei gak!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s