Cinta baru: Spitz~

Posted: February 5, 2011 in dUniA hiBuRan

Fall in love again ~ ヘ(^_^ヘ)(ノ^_^)ノ
Ku ketemu cinta baru lagi malam ini heheh~ Ni gara2 pengaruh anime Honey & Clover (giler bez citer ni, kelakar+jiwang. Boleh gelak guling2 then 5 saat lepas tu peluk nemo sebab sentimental)

Ok berbalik pada topik asal, tadaaa ni lagu yang duk putar dari siang tadi. Dah kali ke 15 kot, err maybe lebih dari tu.

SPITZ~ Ni band lama rupanya, tahun 1987 (fuh baru lahir kot) sampai sekarang still kuar album lagi. Cayalah 24 tahun beb, bukan senang nak maintain tu.

Cakap pasal lagu Jepun ni, sebelum ni duk layan lagu2 band Garnet Crow je. Tu hasil pengaruh anime conan yg banyak guna lagu band tu. Bila duk perhatikan, band Jepun ni biasa2 je. Macam Garnet Crow tu, vokalis dia simple je. Suara takde lah selunak puan CT, dan bila perform pun takdelah lincah menari cam Stacy, habis2 pun takat goyang kiri kanan cam kena tiup angin je. Tapi maintain femes dari 1999.

Band Spitz ni pun, bila perhatikan suara vokalisnya takda la se’rock’ cam awie, takde syahdu cam anuar zain pun tapi 24 tahun still bertahan. Apa rahsianya?.. I dunno la but for me, muzik dorang memang berkualiti. Sebab bila dengar lagu2 Jepun ni, melekat dalam kepala and nak ulang byk2 kali sebab “rhythm” yg sangat2 bagus ^_^ . Satu lagi pasal lirik, memang bagus. Contohnya lagu2 dari anime, bila baca translation liriknya, ia lebih kepada spirit, friendship, dan banyak ayat2 semangat dalam tu~

That’s why i love Jpop

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s