Pakcik teksi dan anggapannya~

Posted: February 6, 2011 in mY sImpLe LiFe

7:01AM, Ahad 06 Feb.

Ni kalau nampak entry ditulis pagi2 hari, hujung minggu pula tu haa maksudnya sayer ada kat opis le. Masuk kerja pukul 7, memang confirm datang dengan teksi. Takda makna nak keluar pukul 6 lebih tunggu bas yang tak tentu datang pukul berapa tu.

So far kalau kerja area KL ni, xde probs kalau takde kenderaan sendiri pun. Public transport banyak, tiap waktu. Masa mula2 dulu, takut gak nak naik teksi awal2 pagi camni. Tapi lama2 dah dapat kenal pasti teksi2 area sri petaling-bukit jalil ni. So takda masalah.

Naik teksi ni, ada pakcik teksi yang mesra alam ajak borak2. Ok, layan je la. Biasanya bila naik teksi, akan bagitau destinasi TPM. So pakcik teksi akan tanya, kerja ke belajar?. Kebanyakannya ingat saye ni belajar lagi, kebetulan dalam TPM pun ada U dengan kolej so mereka ingat saye nak ke sana lah kot.

Bila saya jawab “dah kerja”, ramai juga la yang terkejut. Maklumlah lepas SPM 6 tahun lepas tumbesaran dah terbantut hahaha~

Sebenarnya ni nak cerita pasal pakcik teksi pagi tadi. Dalam pukul 6.40 naik teksi ke TPM (coz hari ni kerja dari pulul 7pg-1 ptg). Dalam sejarah, pakcik teksi tu paling kelakar. Dia ingat takde orang kerja opis awal pagi hari minggu kot. Boleh tak pakcik tu ingat saye ni cleaner indon?.. Hahaha sengal punya pakcik.

Naik teksi, sayer cakaplah nak ke TPM, enterprise 4. Then pakcik tu tanya, u kerja indon tu ye?.. haa tu maksudnya kerja sebagai cleaner la. Sebab cleaner2 dalam tpm ni semua import dari Indon. Huh ada gaya muka indon ke?…

Beberapa hari lepas, masa raya cina kena kerja juga. Naik teksi jugaklah sebab masuk awal pagi. Mungkin sebab kena kerja pada hari public holiday, maka pakcik teksi tu tanya “u bukan orang Malaysia?”. Kehkehkeh, adoyaii pakcik, muka sayer ni ada nampak macam muka importkah?

 

Pakcik2 teksi area Sri Petaling-bukit jalil ni memang kelakar.

Comments
  1. ida nadia says:

    ciannye iffa… nape x speaking ganu je ngan pakcik tu??? mn die tpikir nk tny iffa indon ke x?? aduyaii… lawak2

  2. P53522 says:

    ceh ada ke ptt dia ckp cm2..hehe..mybe sbb iffa keje time yg xpatut 2 yg wat depa fikir 2 x kot..

  3. jieha says:

    ahahahaha…. pg2 dh buat lawak. sakit perut gelak😀. jangan marah aaaa😛

  4. wenk says:

    ade gaya….ade gaya..

    har har har

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s