Go Green

Posted: April 23, 2011 in mE & FriEndS, mY sImpLe LiFe

Semangat nak join Go Green, pukul 6.50 dah terpacak tunggu Lrt ke Kelana Jaya ~

Ni 2nd aktiviti untuk tahun  ni. 1st aktiviti masa bulan berapa ntah, time tu tanam pokok kat area pantai Bagan Lalang tapi tak dapat join sebab demam.

Ok jom cerita sket pasal Go Green hari ni. Aktiviti utama bersihkan kawasan tasik KJ. Kira2 15-20 kumpulan dibahagikan kawasan masing2 & my team (team 2) dapat area playground. Sampah takde sangat, cuma kutip daun2 je la. Habis la jugak dekat 7 plastik beg sampah besar tu.

Teringat plak zaman skolah rendah dulu, pagi2 semua murid kena kutip sampah before masuk kelas😀

Then lepas habis aktiviti tu, macam biasalah tunggu ketibaan para VVIP then dengar dorang berucap.  Pastu acara klimaks nya ialah baling mud ball ke dalam Tasik KJ.

Sepanjang program Go Green ni berlangsung, ada la booth yang dibuka antaranya Trash to Treasure~ Kat sini kita boleh bagi barang2 yg dah tak nak & amik la ape2 barang ada kat situ yang kita perlukan. Kiranya sistem barter la. Adala saye bagi 3 helai kemeja yg dah tak pakai & best je tengok bila ada orang lain yang  berminat amik. And kat situ juga jumpa anak nemo \(^_^)/. Sekarang kat umah da ada 2 nemo

Ok kenapa saya suka join aktiviti SCB ni?
– dapat baju free & goodies bag
– makan free
– kenal kawan2 baru
– release tension bekerja
– paling penting boleh claim Volunteer leave (cuti free 1 hari, walaupun aktiviti camni biasa stengah hari je)

Dan band ISCM yg perform tadi memang best~ Syok tengok encik drummer ^_^

Tunggu acara tahunan KL Marathon plak. Tahun lepas join volunteer gak ngan Cath, tapi tahun ni beliau ajak lari 5km

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s