Kereta hilang lagi T_T

Posted: June 18, 2011 in aRouNd mE

Agaknya Bukit Jalil – Sri Petaling ni hot spot kes hilang kereta. Dalam 3 bulan, ada la dengar 1 kes. Tu yang dengar, yang tak dengar tak tau banyak mana. Tahun ni dah bape bijik budak dept hilang kereta. Tu budak dept kita, budak office lain kat tingkat atas bawah, bangunan lain tu tak tau banyak mana.

Yang hilang (budak dept) sebelum ni honda & vios. Kes terbaru minggu lepas ialah Wira. Dahla budak tu parking betul2 tepi guard house. Weii pak guard, kalau dorang tak letak kupon parking kat cermin laju je korang g clamp ye. Yang depan mata taknak jaga pula, baik takyah bayar parking.

Berita2 ni la rasa lagi malas nak beli kereta >_<  … Tapi minggu depan pindah rumah which is agak jauh dari main road. Tu maknanya agak susah nk dapat teksi in case terbangun lambat nk g opis. Dan ini faktor yang mendorong nak beli kereta. Tunggu bonus tahun depan la hehehe. Err tp ptptn ada lagi 2 tahun setengah nak setel >_< (target dulu dan selamanya: nak beli kereta lepas habis bayar ptptn)

Dah takyah berangan nak beli kereta selagi sifat malas nk amik lesen tu masih menebal di jiwa anda cik iFFa!!

Comments
  1. wenk says:

    ada jugak ofismate hilang honda CRV sebab parking kat luar opis dan bukan parking kat park and ride. Bila anda nk beli vios?city pun ok. Nak cute beli la viva.leh race ngan cath.

  2. iFFa says:

    tu hilang sebab parking kat luar. Tp member opis ni dah parking dalam kawasan. Maybe sebab besar sangat kawasan TPM, so senang pencuri amik peluang kot.
    Sy?.. hehe skrang ada 2 dalam list tp bukan tergolong dalam kategori toyota, honda & proton :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s