Superwoman

Posted: August 12, 2011 in mY sImpLe LiFe


Minggu ni memang tak ke mana2 lah. Lepak kat opis je. Esok (sabtu) keje shift petang, nampaknya berbuka kat opis lagi le. Asalnya dapat pagi tapi bimbang takde teksi time tu (maklumla dah pindah umah) so tukar la shift ngan syam.

Ahad pun kerja sampai pukul 3 lebih kot. Hehe petang tu cam nak g wangsa maju je. Misi mencari tau fu fa. Giler sedih kat bukit jalil takde bazar ramadhan. Tau fu fa & bubur lambuk memang makanan fav time bulan pose. Kalu bulan2 lain takde plak rasa nak makan.

Ohh ye ahad ni kena g opis sebab terlibat ngan DR Drill a.k.a Disaster Recovery H2. Kali ni task bahagian security plak, handle emergency Id utk segala dr server tu la. Tak best sebab tak dapat makan T_T. Kebiasaannya time dr drill kompen makan free. Tapi bak kata CY, suh bawak tupperware siap2 utk tapau hehehe..

Hurm apa lagi nak mengarut ye…. Haa nak tunjuk sambal udang beta😀
Tadaaa…..

Tengok yg belah kiri tu. hehe buat sikit je sebab utk 2 orang makan. Main campak2 pastu suka hati tambah perisa sendiri. Tetiba menjadi plak. Sebelum ni bab memasak sy agak skema skit. Kalau kat resipi tulis 200ml air, haa memang bawak penyukat la tadah air tu. Tapi yg skema tu tak sedap. So kesimpulannya kite ikut naluri wanita ye.. cewahhh

Duk kat sini rajin plak bangun masak, malam2 sebelum tido pun rajin siapkan bahan. Tapi kalu kat hometown, hampehh mata memang lekat cam gam uhu. Bukan main tulus punya niat nak sediakan makanan utk family, kasi puan mama rehat tapi haram tak jadi. nape nape dan kenapa?… sama2 kita renungkan

Comments
  1. Najah says:

    uiiish… nmpk sedap je sambal tu. nk cikit😀

  2. wenk says:

    ilmu asas berumahtangga sedang dipraktikkan…wow!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s