Raya next week?

Posted: August 22, 2011 in mY sImpLe LiFe

Smalam lepas keje semangat la nak pi KLCC. Nak pi pejabat pos sebenarnya (pos opis kat KLCC je buka hari ahad tau). Setelkan bil2 rumah jap + plan asal nak g kinokuniya le cari kad raya. Tapi hampeh,  ada beberapa paket je kad raya jual situ. Semuanya da habis dijual ke ape?

So lepas habis keje cik Ati nak anta la ke LRT. Skali kete dia tak hidup. Waaa neves skejap, rupa2nya beliau tak ingat nak padamkan lampu kete. Memang bateri habis la. Terima kasih kat encik arip (yg pinjamkan jumper) + encik naz selaku mekanik utama hehehe (kete beliau smart dowh)

Tak puas hati tak jumpa kad raya kartun kat KLCC. Lepas tu pi masjid jamek plak. Semangat kejap semata2 nak cari kad utk adik. Nasib baik jumpa kad yg dicari. Siap ngan lagu raya lagi. hahaha abesla adik, ang jangan nangis kat sana, banjir new york tu kan.

Betapa lamanya tak g KLCC (baru 2 bulan kot) tetiba dah wujud atm standchart kat situ. Sama level ngan tgv plak tu. Owh sungguh strategik, saje je kan nak bagi peluang melabur kat KLCC tu. Sebelum ni kalu nak g KLCC, turun masjid jamek amik duit siap2 kat scb jln ampang. Kalau malas, bayar je la guna debit kad tu. Tapi tak bagus sangat coz certain tempat akan cas rm1.  Even seringgit dah bleh buat beli gula2 5 bijik tau!!

Sejak akhir2 ni asyik tak cukup duit je. Sejak pindah rumah, memang terasa la ketandusan duit.. Dahla asyik tak sempat nak bid, claim OT tak sampai 1k T_T Dan sejak akhir2 ni memang sayer sangat cerewet ngan duit. Even nilai 0.01 pun sangat berkira ok. 3,4 kali dah g survey currency USD kat carrefour tu. Hari ni da drop sampai 3.00 baru beli =) . Kat c4 ada 3 tempat tukaran wang asing, salah satunya ialah CIMB dan tu tempat paling mahal. Apsal eh? Ada la beza 0.05 sen gak dengan pengurup wang berlesen tu. Kenapa bank jugak yg paling mahal? Sapa keje bank tolong jawab

Lusa 24hb. Kat opis tarikh tu dah familiar as salary day. Kali ni tak terfikir sangat pasal gaji. 24hb = airport. Goshh i’m gonna miss him this raya .. my only one little brother. Nasib la jadi anak tengah. Ada sorang kakak, sorang abg & sorang adik. Hilang sorang memang terasa abes.

Ok sy mau pegi tulis kad raya utk adik … *serabut gak kad ada lagu ni* Duit raya wajib letak dalam sampul scb. Pastu boleh tak nak buat2 tersalah bagi kat diri sendiri

Akhir kata, selamat hari raya. Jom tengok apa pesanan hitler

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s