Cerita hari minggu ~ FRIM

Posted: October 9, 2011 in mE & FriEndS

A: Jom pergi FRIM sabtu depan
B: Sabtu kerja, pergi ahad boleh tak?

Pergi jungle tracking hari ahad bukan satu idea yg baik, sebab da tau isnin kerja n kompen penat. Tapi bila sorang je cakap “sabtu kerja”, yang lain setuju je nak pergi ahad.

Dengan semangat berkobar2 bangun 4.30 pagi nak prepare makanan ngan cik Yaya. Cam da jadi trend, bila keluar g mana2 gigirlz akan prepare breakfast. Thanks to masterchef Yaya =)

Sampai FRIM dalam pukul 9pg. Tiket parking berapa RM ntah. Kalau nak pergi Canopy Walkaway kena bayar tiket asing. Rm5 (adult) tapi utk sesiapa yg ada bawak kad pelajar (cam saye) harga tiketnya rm3 je. Itu penting utk simpan kad pelajar dalam beg duit, walaupun dah status pelajar da expired 2 tahun lepas =D

Tengok signboard tu cakap 500m je, tapi cam da 5km. Sunggu mencabar naik jalan mendaki ke atas dengan batu2 licin, akar kayu, pacat2 yang merangkak riang dan sebagainya. Memang totally jungle tracking le. Ada berapa check point ntah.

Da sampai atas tu agak puas hati le (tak puas hati sebab takleh berdiri lama2 atas walkaway). Boleh nampak sekitar bandar KL, PJ. Tapi tak syok jalannya pendek sangat T_T

Kawasan picnic situ tak best sangat, air terjun cam malu2 je nak terjun. Hanya sesuai utk kanak2 5 tahun dan ke bawah. Maka timbul le cadangan nak g mandi air terjun and akhirnya buat 1st time sampai gak kami ke Hutan Lipur Kanching. Area Selayang gak. Dari FRIM tu dalam 20min je. Air terjunnya memang cun habis. Ada 6 tingkat. Kitorang mandi kat level 2 & 3 je kot. Nak naik level atas lagi, tapi majoriti kaum lelaki je yg mandi kat situ.

Takde nak cakap ape da. Outing ngan bebudak ni memang best giler. Plan last minit selalu menjadi. Sama la cam program sebelum2 ni. Thanks guys ^_^

*Paling bagus bila da sampai depan kedai makan pastu tetiba azan kat dlm radio, terus bos ajak g cari surau. Makan kemudian cerita =)

Live life to the fullest \(^_^)/

Comments
  1. YayaAce says:

    you’re the great tulip who make my garden pretty well. thanks D. lepas ni, kalo buat aktiviti rekreasi, avoid buat hari ahad ok. tapi semua macam okayyy je. hahaha😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s