Salam Aidiladha

Posted: November 7, 2011 in aRouNd mE

Baca post kat bawah, betapa tensionnya hari minggu tu sebab cuti terjejas. Tapi huruf ada dari A sampai Z kan. Plan A tak jadi, ada lagi plan B C D E F G ….. =D

Akhirnya dengan izin Allah berjaya ak balik Ganung. Halangan tu takyah cakap le, bermacam2 dugaan datang.
Dah lama kot tak raya aidiladha kat ganung.

Ni kali kedua tengok orang sembelih lembu. Tu pun kalu tak terlibat kompen lepak kat umah je. 1st time masa darjah berapa ntah kat umah lama, ada jiran wat korban. So semangat la nak pergi tengok kan, kali pertama kononnya tengok secara live.

Pic ni lepas tumbang sekor lembu. Tak sempat nak snap pic masa sembelih, sebab waktu tu sebenarnya ak tidak berada di situ. hehehe tetiba la kan kena balik umah plak amik besen, nanti nak letak daging.

Lepas sembelih, bab2 lapah daging tu semua bebudak muda yg buat. Pakcik2 dah hilang nak g sembelih kat tempat lain plak. Bagus bebudak ni, boleh harap buat kerja. Tabik spring ar kat bebudak belia kampung losong =D .Tahun depan kena heret abang pergi skali.

Walaupun agak bosan nak tunggu dorang lapah daging & dengar makcik2 bergossip, tapi syok sebenarnya. Especially bila makcik2 pakat tanya “sekolah mana, tingkatan berapa?” … hohoho awek muda ok!!

Sekian post utk hari ini – hari raya kedua dimana kul 12 tengahari tadi dah tersampai kat KL

“NO MAN CAN BECOME RICH WITHOUT HIMSELF ENRICHING OTHERS”

Comments
  1. dila says:

    haha. tgkatan 2 acik.
    ko jawab cmtu ek?:p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s