$sudo ksh

Posted: December 22, 2011 in hAri hArI kErJa

Login id: emerg1



$sudo ksh
#passwd xxxxx
#chage -m 0 -I 0 -M -1 xxxxx
#exit
$exit

sminit..
dua minit..
tiga minit …

klik gambo utk tumbesaran yg nyata

Sev1 lagi. Takde fikir apa da, rasa nak taip email resign anta kat bos.

Tu la yang berlaku bulan lepas huhu.. Nasib baik takde kena ape2. ORM pun rileks je backup guwa =p Yela, salah support gak tak submit special procedure utk change password. Id dalam server dah expired, laju je la saye pi secure hahahaa.

So lepas ni dah tau apa command nak run dalam server bagi system down

Comments
  1. wenk says:

    shutdown production server ke?..mmg terbaek😀

    • iFFa says:

      takde ah shutdown terus.. juz menghilangkan beberapa fungsi dalam sesuatu sistem .. yerp production le tu. nasib baik hari minggu, no financial impact

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s