Wordless Feb

Posted: February 14, 2012 in hAri hArI kErJa

Cayalah SCB. Bulan favourite – feb, kalendar tema liverpool ye ahahah ^^

Sedar tak sedar dah masuk tengah bulan 2. Aishh minggu ni paling busy. Jumaat ada test, sabtu ada disaster recovery drill, ahad plak ada bowling tournament.

Ahaaa bowling tournament anjuran kelab sukan GTO (group of technology and operation *betul ke*). Semangat la nak main neh. Niat asal nak dapat baju free je hehe. Baju tahun lepas smart dowh. Kaler biru gitu. Bukan biru cam jersi man city yg tak lawa tu. Birunya biru smart. SCB kalu buat xtvt pape suka bagi baju free. Tapi stakat ni, hampir semua baju yg dapat kaler putih T_T Sangat go green.

Aishh jadi topik baju plak. Owh berbalik pada bowling tournament, dengan semangatnya ketua pasukan cik Pjart ajak wat latihan. Maka sejak last week, 2 minggu skali g main bowling lepas keje. Berlatih bukan sebab nak menang, tapi sebab nak mengelakkan jadi team tunggal yg selalu score longkang ngehehe :p

Kadang2 fikir penat keje, lepas tu g main bowling plak. Tak penat ke? Jawapannya tak sama sekali. Sebab bila main kita enjoy. Walau masuk longkang, tak rasa tensen. Bleh gelak2 sampai nangis. Siyes dapat release tension. Jadi keesokan harinya g keje pun tak rasa letih sangat, tapi rasa lebih bertenaga. Cewahhh

Bulan Feb ni jugak startnya wat escalation atau tier 2 atau tse (technical support) atau sebenarnya setelkan ticket yg lebih menjurus kepada desktop issue.

Kalau sblum ni tier 1 cse (customer support) lebih kepada security, ID issue utk platform, server etc. Wat t2 agak stress sebab banyak menda tak tau, pastu kena pandai2 setelkan sendiri. Nasib baik ada Google menjadi teman sejati. Takleh bayang kalau Google tu tak wujud, mesti banyak keje tak setel kot.

Hai Februari cepatlah berlalu. Moga berakhir dengan baik. Tak sabar nak tunggu March. Bulan bonus ^^ . Ada can naik gaji tak?

Comments
  1. wenk says:

    ustazah kaya…..bila nk beli kete POLO??😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s