Gagal sekali bukan bermakna gagal 3 kali

Posted: March 25, 2012 in mY sImpLe LiFe

Akhirnya … finally … dapat jugak P =D

Puas hati giler tengok jpj sign kat borang test.

Haha apa tak tensennya, 2 kali kot failed. Pastu gagal kat test yang sama (parking) dan betul2 kotak parking yang sama (P1). Cikgu cakap mungkin wa nerves kot, coz kotak parking tu betul2 depan jpj.

Sebelum test kali ke3, memang kaw2 berlatih. Dan finally i noticed la kat mana mistake. Sepatutnya time ngundur kereta, tengok bucu divider. Tapi wa pergi tengok kat bucu line kuning. Tu pasal bila masuk kotak parking, sipi2 je kereta tu dengan line tepi (tapi still masuk dan lurus what?).

Kadang2 terfikir mungkin sebab terlebih konfiden tu yg gagal. Maklumlah test kat jalan raya & bukit (paling neves) dah lulus, parking tu plak faveret part, konon2nya kacang je la.

Time test jalan raya tak bleh blah. Jpj giler psiko ngan spek hitamnya. Pastu selama ni berlatih guna kancil, tetiba test dapat viva. 1st time bawak viva, masa test plak. Memang menggeletar kaki tu.

Rasa agak berbangga dengan diri sendiri, bukan sebab da dapat lesen, tapi sebab berjaya melawan rasa malas nk g belajar. Tangguh sejak tahun 2009 kot. Kononnya lepas grad nak amik lesen. Tak sempat amik, da dapat offer kerja. Then da start kerja memang tahap malas meningkat la, lebih2 lagi public transport banyak utk ke ofis.

Antara sebab amik lesen ni sebab pengaruh housemate (stengah tahun dorang nasihat suh amik) dan jugak punca utamanya ialah khabar angin, kononnya itsc nak kena pindah ke damansara. Haisshhhh sapa yg bagi berita palsu tu, tahniah anda berjaya! =))

Metro academy puchong~ Thanks to all tenaga pengajar disana especially kak zurin ^^

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s