ABX Express

Posted: June 20, 2012 in mOdE tEnSioN

Pernah dengar nama courier ni? Yee saya pun tak pernah dengar gak.
Sila berhati2 kalau nak guna servis ni sebab servis dorang slow giler. Siput jalan pun lagi laju okeh!
Especially kalau nak pos barang ke Kuala Terengganu. Ya ampun staff kat cawangan sini memang takleh harap.

Dengan kecanggihan teknologi zaman skrang, try la trace barang tu kat website nya (trace & tracking).
Tapi langsung takde update bila dorang (KT branch) terima barang tu.

See~. Seminggu pos baru barang tu sampai ke tangan.
Shipment delivered? Giler tipu. Patutnya tulih situ “shipment dah diamik sendiri oleh recipient”!

Yang dorang update “shipment on tracing” tu pun sebab sy dah bising2 tepon customer service dorang.
KT branch kata dah terima barang tu hari rabu but cant reach the recipient.
So at least update la kat website barang dah sampai KT. Senang boleh kita tepon/ g sana terus.

Pastu hari ahad 17hb kul 10 pagi tu staff KT tepon la nak tanya ada kat umah ke tak, kononnya nak g anto barang. Sehari tunggu tak g mana2 nak tunggu dorang, tapi sampai kul 6 petang tak sampai2.

Bila tepon katanya on d way je. Memang hampeh tahap gaban ABX Express Kuala Terengganu.

Oleh itu sila guna pos biasa je, setem 50sen lagi cepat sampai agaknya

Diharap pihak ABX Express dapat meningkatkan kualiti servis anda ye.

Comments
  1. Najah says:

    masalah tu sebenarnya pada branch saje. cam skynet la, branch nilai selalu mencabar kesabaran, call mntk collect dokumen ari ni, 3-4 hari lagi baru dtg. itupun lepas tepon hari2. sama la jwpn, otw. tp branch lain ok je

  2. ct says:

    mmg btl pun lembap n slow giler.. sy ni dh masuk 2 ari tunggu x sampai2 lg, skrng dh kul 7.40mlm. semalam dia anta bl sy chek traking number status 18.36 not home. tah mana2 agaknyer mamat ni anta tub2 not home.. sedangkn satu ari saya tunggu kat umah dgn pintu terbuka tunggu2 pnya tunggu last2 chek traking num not home..bodoh btl, klau x tau kol lah org tnya ada umh ke x. ari ni kali kedua tunggu drong anta lg. dh kul 7.40 mlm masih xde lg.. btl2 slow giler.. xde gak ari ni besok mmg kna maki seranah sy.. notis apa pn xde status not home, kepala hotak dia

    • iFFa says:

      ct kena area mana? kat kuala terengganu gak ke?
      geram kan kita seharian tunggu kat rumah, kononnya janji nak hantar pagi2 lagi.
      dah la barang urgent tu. patut deliver dalam masa 2 hari boleh drag ke seminggu

  3. nik says:

    memang pon. saya dari minggu lpas 2gu, sampai skg xsampai2 lagi… mmg hampeh la.

    Tracking Result camni

    Shipment Number: 7971619331
    Current Status: Shipment Forward To Destination
    Location: PETALING JAYA

    Date & time are local to the service area in which the shipment checkpoint is recorded.

    Shipment History

    Location Date Activity
    PETALING JAYA 10/04/2013 09:50 Shipment on tracing
    PETALING JAYA 09/04/2013 16:16 Shipment on tracing
    PETALING JAYA 09/04/2013 13:26 Shipment on tracing
    PETALING JAYA 08/04/2013 15:13 Shipment on tracing
    PETALING JAYA 08/04/2013 15:11 Shipment on tracing
    PETALING JAYA 08/04/2013 15:08 Shipment on tracing
    PETALING JAYA 08/04/2013 12:50 Shipment on tracing
    PETALING JAYA 04/04/2013 23:50 Shipment forwarded to ABX facility
    PETALING JAYA 04/04/2013 16:33 Shipment picked up
    PETALING JAYA 04/04/2013 04:40 Shipment information updated

    agaknya sebulan baru sampai kot. 2pn kalo ad rezki lg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s