Kerja & Stress

Posted: November 28, 2012 in hAri hArI kErJa

Cuba bagitau kerja jenis apa tak stress?
Makcik cleaner? Stress juga kalau tengah2 sapu tetiba ada orang sibuk nak lalu kat sampah tu, atau tetiba sampah tu berteraburan terbang pastu kena sapu lagi.

Pak guard? Stress jugak duduk monitor je depan pintu pagar pastu round2 tempat sama. Boleh dapat tekanan mental kalau lama2 camtu.

Sebenarnya kerja jadi stress bila kita tak suka nak buat je. Cuba kalau buat dengan rela hati, enjoy the task given sure la takkan stress.
Programmer? Ya kalau minat ada utk explore coding2 tu, walau debug sejuta kali pun confirm tak stress.

Me? Kerja tak stress kalau takda orang kacau. Kadang2 bila fokus buat kerja sendiri tetiba ada la alien minta buat itu ini, haa memang bagi tekanan. Lepas tu bila sendiri stress, akan babitkan orang lain skali. Bila ada new joiner nak tanya ape2, rasa malas je nak ajar. Kalau ajar pun dengan cara tak ikhlas kihkihkih.

Satu lagi antara punya stress ialah red flag. huhu yang tu memang takleh kawal la. Hormon dalam badan punya pasal. Owhh hormon, please be good ya.

Comments
  1. zorro says:

    HELP!!! kindly reply on my email, want to know more about ITSC GSA job scope. tq

    • iFFa says:

      dah send email. I cant provide detail job scope coz i’m not in this unit (gsa). So i just explain as what i know. Nanti la pi opis esok sy try mintak job scope ngan bebudak gsa and update to u

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s