Public Holiday

Posted: February 11, 2013 in hAri hArI kErJa

Start 2013 ni makin seronok plak bila kena kerja time MY public holiday. Especially bila negara2 lain cuti juga contohnya hari ni la, Chinese New Year.

Sebab best?
– takde kerja (duk kat opis ni kira standby je la). macam saya handle staff Hong Kong. Dah dorang pun cuti hari ni, maka layan naruto la kat opis
– makan free. Yeahh start tahun ni dorang (management) sediakan lunch free. Nasi lemak, nasi goreng ayam, mee goreng, pizza etc yang pernah dibagi setakat ni. Haa untungkan
– dapat cuti ganti. Kalau isnin-jumaat dapat la 1 day replacement leave. Kalau kerja weekend dapat 0.5 hari. Ni best sebab saya suka kumpul cuti2 ganti ni, pastu nanti minta 1 week terus. Senang nak balik ganung. Kalau stakat cuti 3-4 hari nak balik ganung, cam tak berbaloi je.
– dapat duit lebih. Claim la ni. Sini takde double or triple. Semua dapat sama. Kalau isnin-jumaat boleh claim rm60. Kalau hari minggu claim rm30.

Dan pagi tadi nak turun g kerja, tengok tempat parking full cam biasa.
Aikk uncle, aunty, amoii lu olang talak balik kampung ke?

WP_000108

update:

yeayy lunch dah sampai~ menu hari ni nasi ayam ^_^ .. ittadakimasu~

WP_000109

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s